Hvordan Man Tager Protein Effektivt

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Tager Protein Effektivt
Hvordan Man Tager Protein Effektivt

Video: Hvordan Man Tager Protein Effektivt

Video: Hvordan udregnes dit daglige protein indtag? 2022, November
Anonim

Protein er højt respekteret ikke kun blandt professionelle atleter, men også blandt almindelige mennesker i fitnesscentre. Dens modtagelse fremmer muskelvækst og holder dem i god form, mens de taber ekstra pund.

Hvordan man tager protein effektivt
Hvordan man tager protein effektivt

Hvad protein giver

Protein er protein. Det menneskelige fordøjelsessystem nedbryder det i individuelle vigtige aminosyrer, hvorfra der derefter bygges muskelvæv. Protein er godt for alle, og det betyder ikke rigtig, om en person går i gymnastiksalen eller ej.

Kompetent dosering

Proteindosering er kontroversiel. Til muskelvækst har en person brug for ca. 1,5 g protein pr. 1 kg kropsvægt. Dette er den mindste dagpenge. De fleste atleter spiser 2 g pr. 1 kg vægt pr. Dag. Det viser sig, at du med en vægt på 90 kg skal drikke op til 180 g protein om dagen.

Det er svært at få denne mængde rent protein fra en almindelig diæt. De fødevarer, som mange af os inkluderer i vores menuer, er overvejende mættet med kulhydrater og fedt. Selv med en relativt korrekt diæt får en atlet muligvis ikke protein til muskelvækst.

Billede
Billede

Protein består ikke af 100% protein: maksimalt - 90-95%, i gennemsnit - 70-75%. På samme tid skal du ikke glemme, at protein først og fremmest skal komme ind i kroppen med mad, og syntetisk protein skal tages som en ekstra kilde, men ikke den vigtigste.

Billede
Billede

Det skal tages hver dag uden at ændre dosis. Uanset om du har planlagt en træning i dag eller ej.

Hvordan man tager det rigtigt

Kontrovers har længe været over ikke kun doseringen, men også tidspunktet for proteinindtag. Det er normalt pulveriseret, så det opløses i mælk, vand eller juice før brug. Protein kan ikke opløses i varmt vand, især ikke kogende vand, ellers ændrer proteinet dets struktur og mister fordelene. Mængden af ​​væske kan varieres ved at ændre drikkens konsistens.

Billede
Billede

Det er bedre at opdele den daglige del i to dele, fordi kroppen på en gang ikke er i stand til at assimilere en stor mængde protein. Du kan opdele den daglige sats i mindst seks doser, men dette vil kun medføre unødvendige problemer.

For at opbygge masse anbefales det, at protein tages mellem måltiderne og ikke i stedet for dem. Mange atleter anbefaler at drikke det mellem frokost og morgenmad eller lige efter træning. På en ikke-træningsdag forbruges protein bedst inden middagen.

Hvis du forsøger at tabe dig, skal du erstatte et måltid med protein: middag eller morgenmad. Brug det også som en slags snack. Takket være dette øger du mængden af ​​protein og holder dit daglige kalorieindtag på samme niveau.

Billede
Billede

Det er vigtigt

Nøglen til proteineffektivitet er ikke tidspunktet for indtagelsen, men doseringen. Hvis kroppen mangler protein, vil den tage det fra det taget protein når som helst på dagen.

Glem ikke den gyldne middelværdi: drik ikke mindre eller mere protein, end du har brug for. Der vil ikke være nogen skade ved en overdosis, men der vil heller ikke være nogen særlig fordel.

Populær af emne.