Hvordan Man Tager Kreatin Effektivt

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Tager Kreatin Effektivt
Hvordan Man Tager Kreatin Effektivt

Video: Hvordan Man Tager Kreatin Effektivt

Video: Hvordan Man Tager Kreatin Effektivt
Video: ALT DU BEHØVER AT VIDE OM KREATIN | Hvad er, hvordan virker, indtag af kreatin | Dove Fitness 2024, April
Anonim

Kreatin er en nitrogenholdig syre, der er vigtig i energimetabolismen, hvilket er vigtigt for styrketræning. I den menneskelige krop er den produceret af tre aminosyrer - arginin, glycin og methionin. Kreatin kan også fås fra mad eller som et enkeltstående supplement.

Hvordan man tager kreatin effektivt
Hvordan man tager kreatin effektivt

Korrekt dosering

Menneskelige muskler er ude af stand til at lagre kreatin hele tiden. De kan kun assimilere det volumen, de har brug for i øjeblikket. Af denne grund er det meningsløst at overskride normen. Hvis man tager mindre end 5 g kreatin dagligt, bemærker atleten muligvis ikke effekten, og brugen af mere end 15 g er allerede meningsløs.

Billede
Billede

I dette tilfælde er doseringen af kreatin individuel, fordi den afhænger af vægten af en persons muskelmasse. Så for en bodybuilder med lille og medium vægt kan den optimale dosis betragtes som 5-10 g pr. Dag. Tunge vægte skal forbruge mindst 10-15 g.

Hvad er kreatinindlæsning

Mange fans af "jern" har hørt om det. Dens essens ligger i en fordobling af kreatindosis i den første uge af optagelsen. Normalt er den daglige dosis først 20 g. Gradvist falder den til de sædvanlige værdier.

Billede
Billede

Hovedformålet med en sådan belastning er at opbygge masse hurtigere. Imidlertid vil effekten af at tage kreatin være ens. Det er bare det, at når der læsses, opstår muskelmætning et par dage tidligere, intet mere. Det viser sig, at denne metode er til ringe brug. Af denne grund praktiserer mange atleter det ikke.

Hvor lang tid at drikke kreatin

Dette tillæg har ingen negative virkninger, så det kan indtages sikkert uden pauser. Men der er en nuance - kroppen med kontinuerligt indtag kan vænne sig til kreatin. Som et resultat i fremtiden vil musklerne simpelthen ikke reagere på tilskuddet.

Billede
Billede

Den anbefalede optagelsesvarighed er ca. 1, 5 - 2 måneder. Derefter anbefales det at tage en kort pause.

Adgangsregler

Når det kommer ind i muskelceller, nedbrydes kreatin og løvens andel. Det har længe været kendt, at insulin hjælper med at levere det i den mest komplette form. Den nemmeste måde at øge koncentrationen i blodet på er at spise noget sødt indeni. Derfor bør kreatin blandes med en vinder, juice eller en hvilken som helst anden sød drink, inden den tages.

Billede
Billede

Eksperter påpeger, at tidspunktet på dagen for kreatinindtag ikke betyder noget. Mange atleter drikker det om morgenen, fordi det har en let tonisk virkning. På træningsdagen forbruges kreatin bedst efter sessionens afslutning. Den daglige portion kan tages ad gangen eller opdeles i to doser. Fra en sådan opdeling vil det ikke være værre, men fraktioneret brug anbefales kun, når du har brug for at drikke 10 eller flere gram om dagen.

Billede
Billede

Hvilken kreatin er bedre

Eksperter anbefaler at fokusere på prisen på produktet, når de køber, da amerikansk og europæisk kvalitet praktisk talt ikke adskiller sig fra hinanden. Den billigste løsning er kreatinpulver.

Anbefalede: