Hvordan Man Tager Lotuspositionen

Hvordan Man Tager Lotuspositionen
Hvordan Man Tager Lotuspositionen
Anonim

Lotus udgør er en af de vigtigste yoga asanas til meditation. Det er det grundlæggende grundlag for ethvert asanas-kompleks. Hendes position sidder, benene er krydsede, med benene på modsatte hofter; brugt siden det gamle Indiens dage. Anvendes til meditation i hindu yoga og til buddhistisk kontemplativ praksis. Posen ligner den nøddeagtige Lotus i sit udseende, til ære for hvilken den fik sit navn.

Hvordan man tager lotuspositionen
Hvordan man tager lotuspositionen

Denne position i yoga kaldes "padmasana", men vi er mere vant til et sådant navn som "lotusposition". På trods af den tilsyneladende enkelhed er denne position ret kompleks og kræver en vis erfaring og træning. Mestring af lotuspositionen skal udføres gradvist og med forsigtighed for ikke at beskadige muskler, ledbånd og led. Det tager normalt en begynder et par uger til et par måneder at lære at sidde i lotuspositionen.

Billede
Billede

For at indtage lotuspositionen skal du sidde lodret, rette dine skuldre og strække din rygsøjle opad. Bøj dit højre ben ved knæet, og tag det ved foden og læg det på dit venstre lår. Sørg for, at sålen på din højre fod er vendt op. Gør derefter det samme med dit venstre ben og placer det på din højre. Hold knæene fladt på gulvet og hold ryggen lige.

Det er usandsynligt, at nogen vil være i stand til straks at sidde i lotuspositionen, men en person, der har lært at acceptere denne position, kan være i den i lang tid uden at opleve ubehag.

Billede
Billede

For at sidde i lotuspositionen skal du styrke knæ- og ankelleddene, gøre dem mere fleksible og elastiske. Denne øvelse vil hjælpe med dette. Sid på gulvet og bøj dit knæ, placer derefter foden på låret på det modsatte ben og træk så højt op som muligt. Sørg for, at knæet på det bøjede ben presses mod gulvet, og at du ikke oplever smerter eller ubehag. Hvis du ikke kan udføre øvelsen med det samme, skal du træne gradvist, strække dit ben og prøve at nå gulvet med dit knæ. Løs denne stilling, og sæt dig sådan i et par minutter, og skift derefter dit ben. Denne position kaldes "halve fotos".

Ved at træne dagligt, vil du bemærke, at dine ben bliver meget mere fleksible. Derefter begynder du gradvist at løfte din fod så højt som muligt langs låret på det modsatte ben.

Billede
Billede

En anden god strækøvelse er sommerfuglen. Sid på gulvet, og bøj dine knæ, før dine fødder sammen. Brug begge bens knæ til at prøve at nå gulvet. For at gøre dette skal du svinge dine ben og gradvist øge amplituden, ligesom en sommerfugl klapper med vingerne.

Denne øvelse er også fremragende til at strække: Vip dine hænder omkring underbenet på dit højre ben, mens knæet skal være i kontakt med indersiden af højre albue, og foden skal være i kontakt med venstre. Sving forsigtigt dit ben i forskellige retninger, og gør det samme med underbenet på venstre ben.

At lære at tage lotuspositionen er bevis for, at en person har en god strækning. Derfor er det så vigtigt at udføre øvelser, der øger fleksibiliteten i ledbånd og led.

En anden nyttig øvelse. Sid på gulvet og saml dine fødder som ved en sommerfugløvelse. På samme tid skal du prøve at trække dine hæle så tæt på lyskeområdet som muligt. Bøj din torso fremad, prøv at nå gulvet med dit ansigt, og ret derefter ud. Gentag stigningerne efter et par minutter. Ret derefter dine ben ud og spred dem så bredt som muligt til siderne, og prøv igen at bøje sig fremad.

Padmasana er en meget gavnlig øvelse for hele kroppen. Det hjælper med at slappe af og fremme fred. Hvis du tror på yogaens lære, hjælper padmasan a med at genoprette kroppens indre ressourcer, og læger siger, at den korrekte implementering af lotuspositionen hjælper med at styrke ryggen.

Anbefalede: