Hvordan Var OL I 1992 I Albertville

Hvordan Var OL I 1992 I Albertville
Hvordan Var OL I 1992 I Albertville

Video: Hvordan Var OL I 1992 I Albertville

Video: Petr Barna (TCH) - 1992 Albertville, Men's Original Program 2022, December
Anonim

I 1992 blev der afholdt to OL på én gang - vinter og sommer. Skiløbere, skatere, kunstløbere, hockeyspillere og repræsentanter for andre vinterdiscipliner konkurrerede i Albertville, Frankrig, fra 8. til 23. februar.

Hvordan var OL i 1992 i Albertville
Hvordan var OL i 1992 i Albertville

Det blev besluttet på et møde i Den Internationale Olympiske Komité i 1986 at overføre vinter-OL 1992 til Frankrig. Resten af ​​de konkurrerende byer, for eksempel Sofia, var betydeligt ringere end den franske by Albertville.

I alt 64 lande deltog i spillet. På grund af Sovjetunionens sammenbrud opstod der et dilemma om hvilket flag de atleter, der tidligere var en del af dette hold, ville konkurrere under. Letland, Litauen og Estland besluttede at sende landshold til kampene. Atleter fra de andre republikker i Sovjetunionen blev en del af United Team og udførte under et hvidt flag med olympiske ringe. Også for første gang siden 1936 kom det forenede Tysklands hold, der tidligere var opdelt i DDR og FRG, til spillene. Lande som Algeriet, Honduras og Brasilien deltog for første gang i vinterlege.

Det tyske hold modtog flest medaljer. Dette skyldtes det faktum, at både FRG og DDR var meget opmærksomme på sport. Som et resultat kom mange af verdens stærkeste atleter ind på landsholdet. F.eks. Vandt skiskytten Mark Keecher og hurtigskøjteløberen Gunda Nieman hver 2 guldmedaljer til deres land.

Med et lille hul på 3 priser blev United Team nummer to. Det var en anstændig præstation på trods af tabet af nogle af de stærke baltiske atleter, der sluttede sig til landsholdene. Norge, der traditionelt er stærkt inden for vintersport, tog tredjepladsen. Den berømte skiløber Bjorn Dahlen har øget sit hold betydeligt efter at have vundet 3 guldmedaljer i et OL.

Team USA presterede ikke særlig godt og indtog 5. pladsen i det uofficielle klassement. Den største succes er opnået af amerikanske skatere og kunstløbere. Især vandt Kristi Yamaguchi guld i kvinders singler.

Populær af emne.