Er Et Koldt Brusebad Skadeligt Efter En Træning?

Indholdsfortegnelse:

Er Et Koldt Brusebad Skadeligt Efter En Træning?
Er Et Koldt Brusebad Skadeligt Efter En Træning?

Video: Er Et Koldt Brusebad Skadeligt Efter En Træning?

Video: Er Et Koldt Brusebad Skadeligt Efter En Træning?
Video: Varmt vs. koldt bad: Hvad er bedst? | SKØNHEDSLABORATORIET 2023, December
Anonim

Efter en anstrengende træning kan jeg ikke vente med at acceptere vandbehandlinger. De eliminerer ubehagelige lugte og slapper også af og tone trætte muskler. Hvad er den mest foretrukne vandtemperatur i dette tilfælde?

Er et koldt brusebad skadeligt efter en træning?
Er et koldt brusebad skadeligt efter en træning?

Om koldt brusebad

Et koldt brusebad kan muntre dig op efter en god træning og fylde atleten med en ladning af energi. For en uddannet og sund person er denne procedure sikker. De hærdede kar trækker sig hurtigt sammen under påvirkning af kulde og fremskynder dermed blodgennemstrømningen. Kroppen er mættet med ilt på kortest mulig tid, og en følelse af energi og friskhed kommer til en person. Dette skyldes produktionen af glutathion, som er en stærk antioxidant. Et andet positivt øjeblik fra at tage et koldt brusebad er forbundet med det faktum, at efter at du føler mindre ømhed og muskelspænding træt af stress. Som et resultat oplever atleten ikke ubehag efter at have spillet sport.

I tilfælde, hvor en person ikke er forberedt og hærdet, er den vaskulære tone ret svag. Derefter har de ikke under et koldt brusebad tid til at trække sig sammen på det rigtige tidspunkt og tværtimod slappe af. Personen begynder at falde i søvn. Og i stedet for den forventede bølge af styrke får han den helt modsatte effekt.

Den ideelle brusebadmulighed efter sportsaktiviteter er en veksling af varmt og koldt vand. Der skal tages et kontrastbruser i 7-10 minutter.

Sådan tager du et koldt brusebad

En person, der lige er begyndt at gå i gymnastiksalen, skal overholde foranstaltningen i alt: både i belastninger og i undervisningens varighed. Du skal ikke stå op under et isbrusebad straks efter træning. Slap af i 10-15 minutter, og gendan en rolig åndedrætsrytme og hjerterytme. Vandtemperaturen i bruseren skal først være mindst 38 grader. Efter at have stået under koldt vand i et stykke tid, gør det lidt koldere.

Det er nødvendigt at vænne kroppen til kulde gradvist, hver gang sænke vandets temperatur lidt. Den ideelle tid på året til at starte hærdning efter træning er sommer.

Når du tager et koldt brusebad, skal du undgå at få dit hoved vådt for at undgå forkølelse eller endda meningitis.

Hvem er kontraindiceret i koldt brusebad?

En række sygdomme som tromboflebitis, onkologi eller hypertension er en streng kontraindikation for at tage et koldt brusebad, men i dette tilfælde kan brusebadet erstattes med et afslappende bad. Hvis hjertesygdomme er til stede: arytmi, misdannelse, forudgående konsultation med en læge er påkrævet. I andre tilfælde, hvis selve proceduren ikke forårsager ubehagelige fornemmelser, men tværtimod giver positive følelser, er et koldt brusebad efter træning godt for helbred og velvære.

Anbefalede: