L-carnitin: Fordel Eller Skade?

Indholdsfortegnelse:

L-carnitin: Fordel Eller Skade?
L-carnitin: Fordel Eller Skade?

Video: L-carnitin: Fordel Eller Skade?

Video: L-carnitin: Fordel Eller Skade?
Video: L-КАРНИТИН. Спорт. пит. для похудения жиросжигатель l-carnitine похудание 2024, Kan
Anonim

L-carnitin er en aminosyre, der fremskynder metaboliske processer i kroppen. Dette stof bruges oftest af atleter og folk, der ønsker at tabe sig. For at forstå, om L-carnitin er skadeligt eller gavnligt, skal du vide, hvordan det fungerer.

L-carnitin: fordel eller skade?
L-carnitin: fordel eller skade?

Hvordan L-carnitin fungerer

Hver persons krop producerer L-carnitin, som syntetiseres fra methionin og lysin i nyrerne og leveren. Det produceres dog ret lidt, og det forbruges hurtigt. L-carnitins hovedrolle er at transportere fedtsyrer gennem cellemembranen. Med mangel på denne aminosyre bruger kroppen hovedsageligt kulhydrater til energi.

Men det er bare ikke værd at tage L-carnitin og vente på et hurtigt fedtreduktion. Ejendommen ved denne aminosyre er, at den kun fungerer under fysisk anstrengelse. Og hvis du vil tabe dig med L-carnitin, skal du kombinere en diæt med lavt kalorieindhold, aerob træning og L-carnitintilskud.

Den anden fordel ved L-carnitin er, at det hjælper med at opbygge muskler. At tage aminosyren skifter stofskiftet mod at få energi fra fedtsyrer. Og proteiner på dette tidspunkt bruges til at opbygge muskler. Denne funktion af L-carnitin bruges aktivt af atleter.

Men det er ikke alle de positive egenskaber ved L-carnitin. Det er i stand til at øge udholdenhed og ydeevne betydeligt, reducere træthed, hvilket også er ekstremt vigtigt for folk, der er involveret i sport. At tage denne aminosyre fremskynder opsving efter intens træning, reducerer muskelsmerter under og efter træning.

For almindelige mennesker er L-carnitin nyttig til forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme og aterosklerose - det hjælper med at bremse dannelsen af aterosklerotiske plaques og sænker kolesterol. Ved forkølelse hjælper L-carnitin med at komme sig hurtigere og komme sig hurtigere.

Ukontrolleret indtagelse af L-carnitin kan skade kroppen. Hvis alle fedtforretninger er opbrugt, vil hjertet og maveorganerne, som har brug for fedtsyrer for at fungere og beskytte, lide. Derudover kan høje doser af L-carnitin forårsage søvnløshed, nervøsitet og angst.

Sådan skal du tage L-carnitin

Det anbefales ikke at tage L-carnitin ukontrolleret. Før du supplerer diæt og motion med dette stof, er det værd at konsultere din læge. Ud over nogle kontraindikationer kan L-carnitin forårsage allergiske reaktioner og individuel intolerance.

Anbefalede daglige doser af L-carnitin:

- 10-15 mg - til børn under et år

- 30-50 mg - til børn 1-3 år gamle;

- 60-90 mg - til børn 4-6 år;

- 100-300 mg - til børn 7-18 år gamle;

- 300 mg - til voksne;

- 500-2000 mg - for at bekæmpe ekstra pund og hæve immuniteten;

- 500-1000 mg - til infektionssygdomme, nyre- og hjerte-kar-sygdomme;

- 500-3000 mg - til intensiv sport og hårdt fysisk arbejde.

Anbefalede: