Fitnessklasser: Skade Eller Fordel?

Indholdsfortegnelse:

Fitnessklasser: Skade Eller Fordel?
Fitnessklasser: Skade Eller Fordel?

Video: Fitnessklasser: Skade Eller Fordel?

Video: Fitnessklasser: Skade Eller Fordel?
Video: SKADE vs Dignitas Highlights / at Funspark ULTI 2021 Europe Regional Series 4 2024, Kan
Anonim

Fitness er et sæt fysiske øvelser med det formål at styrke muskelmasse og sundhed generelt. Denne tendens inden for sport opstod i USA for mere end 30 år siden i kølvandet på nationens alvorlige fedme og som et alternativ til bodybuilding. Siden da er fitness blevet meget populær i mange lande i verden, især blandt det retfærdige køn. Men selv denne nyttige aktivitet har sine egne kontraindikationer.

Fitnessklasser: skade eller fordel?
Fitnessklasser: skade eller fordel?

Fitness fordele

Først og fremmest hjælper fitness med at øge kroppens modstand mod forskellige slags infektioner og bakterier. Som enhver anden sport aktiverer fitness kroppens forsvar, styrker immunforsvaret og øger den fysiske ydeevne.

Derudover har denne sport en gavnlig effekt på leddets tilstand, herunder knæene, og styrker rygsøjlen. Takket være systematiske træningsøvelser er det muligt at forhindre udvikling af sygdomme som arthrose, arthritis og osteoporose i tide. En sådan træning har også en positiv effekt på det kardiovaskulære systems tilstand: det styrker hjertemusklen og væggene i blodkarrene og reducerer niveauet af skadeligt kolesterol i blodet.

Fitness bidrager til vægttab, fordi regelmæssig motion hjælper kroppen med at bruge forbrugte kalorier og spildt lagret fedt. Derudover styrkes musklerne som et resultat af træning, hvilket gør figuren mere tonet og attraktiv, fordi næsten alle muskelgrupper er involveret i fitness.

Fitnessaktiviteter kan også hjælpe med at forbedre humør og lindre depression. Og det handler ikke kun om de visuelle resultater af konstant træning, men også om produktionen af endorfiner, der hæver stemningen på et kemisk niveau.

Skaden ved fitness

Som enhver anden sport kan fitness være skadeligt for dit helbred, hvis du gør det for intensivt, uanset din fysiske kondition og sundhed. Og hvis du tilføjer konstant diæt til dette, kan du få en udmattet krop kombineret med dårligt helbred.

Du bør ikke blive involveret i fitness for dem, der har alvorlige problemer med rygsøjlen, neurologiske lidelser med smerte eller lider af åreknuder, hypertension og andre hjertelidelser. I dette tilfælde skal du først konsultere din læge eller vælge mere rolige træningstyper til dig selv.

Fitnessklasser kan være sundhedsskadelige, selvom du træner i den postoperative periode under influenza eller forkølelse. I dette tilfælde er det bedre at spare styrken og energien i en allerede svækket organisme.

I andre tilfælde vil fitness kun have gavn, især hvis du gør det flere gange om ugen i højst 1,5 timer. Du bør dog begynde at træne gradvist, især når der er problemer med overvægt.

Anbefalede: