Hjemmevægge - Fan Support Eller Psykologisk Pres?

Hjemmevægge - Fan Support Eller Psykologisk Pres?
Hjemmevægge - Fan Support Eller Psykologisk Pres?

Video: Hjemmevægge - Fan Support Eller Psykologisk Pres?

Video: Hjemmevægge - Fan Support Eller Psykologisk Pres?
Video: Это категорически нельзя хранить дома 2023, December
Anonim

I sport er der en populær tro på, at vægge hjælper derhjemme. Per definition er det med støtte fra deres fans lettere at modsætte sig rivaler, men der er også modsatte tilfælde, når atleter ikke kan modstå det psykologiske pres fra det ansvar, de har, og viser et helt andet niveau, end deres fans forventer af dem.

Hjemmevægge - Ventilatorstøtte eller psykologisk pres?
Hjemmevægge - Ventilatorstøtte eller psykologisk pres?

Indenlandske konkurrencer afholdes på forskellige kontinenter - Europamesterskabet, America's Cup, Asian Cup, African Cup of Nations og CONCACAF Gold Cup. I hver af dem var der tidspunkter, hvor væggene sikrede hjemmeholdene sejr. De fleste af disse eksempler var naturligvis i det sydamerikanske Copa America - det ældste af alle. Oftere end andre modtog Uruguays fodboldspillere ærespokalen foran deres tilskuere - 7 gange. Argentina har en hjemmesejre mindre. De brasilianske Ball Wizards har vundet fire succeshistorier. I Afrika har Ghana-holdet en lille fordel, idet de to gange har vundet turneringer på dets territorium - i 1963 og 1978. Iran har vundet den asiatiske cup derhjemme oftere end andre, men også kun 2 gange (de andre 5 triumfanter har hver en succesrig præstation hver).

image
image

Den europæiske kontinentale gruppe af mestre på deres egne marker er den mest ydmyge af dem alle. Kun tre landshold fejrede en gang hjemme succes - Spanien (1964), Italien (1968) og Frankrig med den legendariske Michel Platini (1984).

De samlede turneringer for alle fodboldforbund er De Olympiske Lege, og siden 1930 har de fået verdensmesterskabet, hvoraf den første forresten blev den sejrrige for Uruguays værtslandslag. De første OL blev også vundet af arrangørerne af spillene - fodboldspillere fra Storbritannien. De blev også engang de bedste på planeten inden for verdensmesterskabet. I 1966 skinnede den legendariske Sir Bobby Charlton, der førte sit hold til sejr, blandt grundlæggerne af spillet. Generelt lykkedes det yderligere to hold i hele historien om olympiske fodboldturneringer at behage deres fans, som de siger "uden at forlade kasseapparatet." I 1920 vandt belgierne turneringen i Antwerpen, og Barcelonaguldet gik til det spanske landshold. De sidste, der blev verdens bedste fodboldhold foran deres egne fans, var franskmændene tilbage i 1998. Og foran dem hjalp de indfødte mure Italien, Tyskland (FRG), Argentina samt de førnævnte landshold i Uruguay og England.

Kvindefodbold har også set de tilfælde, vi beskriver. I 1999 vandt amerikanske kvinder oftere end andre de stærkeste på planeten verdensmesterskabet ved en turnering i USA, som var det eneste fænomen af sin art. Piger fra Stars and Stripes-landet blev også de bedste i Olympiad-klassementet - året kvindefodbold debuterede i Atlanta Summer Games-programmet.

Anbefalede: