Hvad Laver En Fodbold- Eller Hockeyholdschef?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Laver En Fodbold- Eller Hockeyholdschef?
Hvad Laver En Fodbold- Eller Hockeyholdschef?

Video: Hvad Laver En Fodbold- Eller Hockeyholdschef?

Video: Hvad laver en fodboldspiller i vinterpausen? 2022, December
Anonim

Sammen med kontrakter, overførsler, stjernekampe, cheerleadergrupper og andre kom helt nye erhverv til russisk sport og frem for alt til fodbold og hockey - klubpræsident, spejder, general manager. Den første på denne liste styrer alle aktiviteterne i klubben, samtidig med at den er dens økonomiske garant. Spejdere er ansvarlige for opdræt og screening af potentielle nykommere i holdet. Men hvad er generalchefens officielle funktioner, det ved fans næsten ikke.

Spartak Valery Karpin formåede at kombinere stillingerne som daglig leder og træner
Spartak Valery Karpin formåede at kombinere stillingerne som daglig leder og træner

Import fra Amerika

I Rusland er der generelle og enkle ledere i klubber og forbund til forskellige sportsgrene - hockey, fodbold, basketball, volleyball, atletik. Deres udseende er primært forbundet med indgangen til de førende indenlandske hold til det internationale niveau med undersøgelse og vedtagelse af visse træk ved vestlig professionel sport. Herunder instituttet for ledelse og organisering af hele klubstrukturen.

Det er ingen hemmelighed, at alt dette er mest udviklet i USA på eksemplet og erfaringen fra de klubber, som russerne grundlæggende studerede efter forsvinden af ​​det stabile system af sovjetisk amatørsport. Det var der, de første russiske sportsarrangører på én gang var overraskede over at høre, at et stort antal mennesker arbejder i ægte professionelle klubber, og der er en klar fordeling af jobansvar.

Mange af dem blev chokeret over det faktum, at trænere fra vestlige hold kun beskæftiger sig med rent coachingarbejde på banen eller på banen, ikke spilder tid på at finde og overbevise de spillere, de har brug for, organisere kampe, kommunikere med føderationen, ture, møder i ligakontoret osv. gør sovjetiske trænere. I Amerika og Vesteuropa håndteres alt dette af forbindelsen mellem den klubholdige præsident og et stort coachingpersonale kaldet "general manager". Forresten undervises det i mange lande endda i erhvervet som daglig leder. For eksempel gøres dette i Frankrig af Centre for Economics and Sports Law i Limoges, hvor tidligere kaptajn for det lokale fodboldhold Zinedine Zidane for nylig blev en af ​​kandidaterne.

Hockey manager

Hovedindikatoren for en god russisk daglig leders arbejde er klubholdets succesrige præstation (i sovjetisk tid blev det kaldt mesterteamet) i KHL-mesterskabet (Continental Hockey League). General manager, som en person, der forstår moderne hockey, er velkendt ikke kun med nuancerne i spillet, men også med dommeren, der er i stand til at løse komplekse organisatoriske problemer, er betroet den sværeste pligt til at rekruttere en høj -kvalitetsgruppe til den nye sæson. Manageren deltager også i udvælgelsen af ​​personale til selve klubben.

Det er den generelle manager, der undertiden fører meget vanskelige og lange forhandlinger med spillerne fra andre klubber, der interesserede spejdere og trænere om deres overførsel. Han kommunikerer konstant med agenter fra hockeyspillere, forbereder og diskuterer detaljerne og vilkårene for kontrakter med både nykommere og de målmænd, forsvarere og angribere fra hans hold, som hovedtræner ønsker at se hos hende yderligere. Derudover forhandler han med kolleger fra andre klubber om overførsler og udveksling af spillere og deltager i udkastet til nykommere.

Et andet af de mange ansvarsområder, som general manager for en hockeyklub har, er hans konstante kontakt med ledelsen af ​​den såkaldte gårdklub. Det vil sige en uafhængig juridisk organisation fra en lavere liga, som KHL-klubben har et kontraktligt forhold til. Efter trænernes og den generelle leders beslutning er det tilladt at sende hockeyspillere fra hoved- eller backup-holdet til gårdklubben. Og hans bedste og mest klare spillere kan tværtimod tiltrækkes af hovedholdet.Ikke mindre vigtigt er den konstante kommunikation af general manager med KHL's førende personale, hans deltagelse i ligaens organisatoriske møder, udvikling af en kalender, konkurrenceregler og andre vigtige dokumenter.

Omtrent det samme ansvar, kun på et højere niveau, og den generelle leder af landets landshold - ikke mindre vigtig person for holdet end hovedtræner. Dets hovedopgave er at danne holdets sammensætning og løse de vigtigste organisatoriske problemer (placering, afholdelse af kontrolspil, forsikring), der er nødvendige for, at landsholdet kan deltage i større internationale turneringer såsom OL og verdensmesterskabet.

Fodboldchef

I modsætning til hockeyklubber vender deres fodboldmodparter, i det mindste i Rusland, ikke altid til tjenester fra professionelle generalchefer, og foretrækker ofte at arbejde på den gammeldags måde. Forhandlinger med agenter, klubber og med spillerne selv, selv i den højeste echelon i russisk fodbold - Premier League - behandles ofte af enten præsidenten for klubben eller hovedtræner eller begge dele. I mellemtiden er der endda Graduate School of Football Management i Rusland, der træner generaladministratorer til klubber. Men det er ikke særlig populært.

I virkeligheden har ledere, hvis der er nogen i russiske klubber, oftest til opgave at udføre mindre ambitiøse opgaver såsom at skaffe uniformer, udstyr og organisere træningslejre. Derudover er der i mange indenlandske klubber en stilling, der ikke findes i hockey - en sportsdirektør, der i det væsentlige er en analog af en daglig leder. Måske var den eneste undtagelse fra reglen Spartak fodboldklub (Moskva), hvis hovedtræner Valery Karpin også var general manager i nogen tid. Forresten er situationen i det russiske fodboldhold ikke for anderledes, hvor alle de vigtigste og vigtigste spørgsmål er hovedtræner Fabio Capellos privilegium.

Populær af emne.