Hvad Betyder Et Rødt Kort I Fodbold?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Betyder Et Rødt Kort I Fodbold?
Hvad Betyder Et Rødt Kort I Fodbold?

Video: Hvad Betyder Et Rødt Kort I Fodbold?

Video: Hvad Betyder Et Rødt Kort I Fodbold?
Video: #LuckIsNoCoincidence / Vi tester det røde kort 2024, April
Anonim

I fodbold som i andre sportsgrene er overtrædelser af reglerne meget almindelige. Til dette kan spillere modtage et gult eller rødt kort. Hvad betyder det røde kort?

Hvad betyder et rødt kort i fodbold?
Hvad betyder et rødt kort i fodbold?

Under en fodboldkamp spiller hoveddommeren en enorm rolle. Han træffer de endelige beslutninger om alle overtrædelser af reglerne, målscoring, udskiftninger osv. Kort er et af de vigtigste redskaber for dommeren til at påvirke holdets spil. De kommer i gul og rød.

Hvad kan du få et gult kort til?

For sin farve kaldes dette kort også "sennepsgips". Det præsenteres for fodboldspillere for forskellige overtrædelser af reglerne, for eksempel for en grov tackling bagfra, for at kaste bolden efter fløjten, til simulering, i lang forsinkelse, for at afbryde et farligt modangreb osv. I dette tilfælde styres dommeren af det faktum, at spilleren har overtrådt en bestemt fodboldregel og skal straffes, men ikke særlig hårdt. For en mere ondsindet overtrædelse har dommeren ret til at vise et rødt kort.

Hvad kan du få et rødt kort til?

Billede
Billede

Dommeren kan vise kortene ikke kun til spillerne på banen, men også til stedfortræderne, såvel som til hele trænerstaben og andre på bænken.

Et rødt kort vises, hvis spilleren allerede har fået et gult kortadvarsel før. Det er det andet sennepsgips, der straks bliver til et rødt kort.

Du kan også straks få et rødt kort for en meget grov overtrædelse mod en spiller, hvilket er farligt for hans helbred eller resulterede i skade. Derudover vises det til en fodboldspiller for en sidste udvej, der begås uden for feltet, når en spiller går en mod en med målmanden. Indtil for nylig blev der også vist et rødt kort for en fejl inde i feltet, men nu er der kun en advarsel for dette.

Men selv uden grove tacklinger eller farlige overtrædelser kan dommeren muligvis give et rødt kort til spilleren. Dette sker, hvis en spiller fornærmet eller ramt dommeren såvel som i tilfælde af en kamp mellem spillere eller for aggressive handlinger fra en bestemt spiller. Denne regel gælder for hele coachingpersonalet sammen med vikarerne.

Efter at have modtaget det røde kort diskvalificeres spilleren automatisk til de næste holdkampe i denne turnering. Han kan gå glip af en til 4-5 kampe afhængigt af sværhedsgraden af overtrædelsen og andre kriterier.

Da kort først dukkede op i fodbold

For første gang begyndte fodboldfunktionærer at overveje brugen af yderligere foranstaltninger under en fodboldkamp ved verdensmesterskabet i 1966 i England. Derefter var dommeren ikke i stand til at forklare den argentinske spiller, at han blev fjernet fra banen for et groft frispark. Derefter lyttede FIFA til tilhængerne af udseendet af kort i fodbold, og ved verdensmesterskabet i 1970 i Mexico begyndte de at blive brugt under spil. Forresten var den første fodboldspiller, der modtog en advarsel, den sovjetiske spiller Kakha Asatiani.

Nu kan fodbold ikke forestilles uden gule og røde kort. I gennemsnit vises 5-6 gule og 0,4 røde kort pr. Spil. Alle dommerne har lært at bruge dem korrekt, og spillerne prøver at få dem så lidt som muligt.

Anbefalede: