Hvad Er Fodbold

Hvad Er Fodbold
Hvad Er Fodbold

Video: Hvad Er Fodbold

Video: Hvad Er Fodbold
Video: Hvad er Unified fodbold? 2024, April
Anonim

Fodbold har været den mest populære sport i over 100 år. Og det er ikke overraskende! Forskere, der har analyseret et stort antal kampe inden for holdsport, har fundet ud af, at det største antal overraskelseselementer og uforudsigelighed findes i fodboldkampe. Hockey, baseball og basketball er bagud.

Hvad er fodbold
Hvad er fodbold

Fodbold er et hold sports spil. Der er to hold, hver med 11 personer: 10 feltspillere og en målmand. Hovedmålet med spillet er at score bolden i modstandernes mål. En rund kugle med en diameter på ca. 70 cm bruges til spillet Kampen er opdelt i to perioder på 45 minutter. Hvis der under spillet var tekniske stop, har dommeren ret til at tilføje ekstra spilletid.

Det er forbudt for alle spillere at røre bolden med deres hænder undtagen målmanden. Overtrædelse af reglerne kan straffes med forskellige bøder. For usportslig opførsel eller brug af forbudte teknikker har dommeren ret til at give en advarsel til spilleren (gult kort) eller fjerne ham fra spillet (rødt kort). Derudover kan dommeren tildele et frispark til målet eller et straffespark. Et frispark tages fra halvdelen af det krænkende holds felt. Straffesparket tages ved målet fra en afstand på 11 meter, mens kun målmanden er i forsvaret.

Spil, der minder meget om fodbold, var kendt på et meget tidligt tidspunkt i udviklingen af den menneskelige civilisation. De gamle inkaer spillede bolden, "fodboldplots" blev fundet på gamle egyptiske basrelieffer, i de skrevne kilder i det antikke Kina nævnes også et spil, der ligner fodbold. Nogle historikere mener, at grunden til oprindelsen af spillet er kult, hvor en rund bold symboliserede solen. I det mindste er det pålideligt kendt, at fodboldkampe blandt aztekerne havde betydningen af gudstjeneste, og det tabende hold blev helt ofret til guderne.

I middelalderen var fodbold mest udbredt på de britiske øer, Frankrig og Italien. Det var tilladt at spille ikke kun med fødder, men også med hænder, antallet af deltagere var ikke begrænset, og der var få regler. Som et resultat blev kampe meget ofte omdannet til ægte blodige kampe. Det første dokument, der nævner ordet "fodbold", er et dekret, der forbyder fodboldspil på gaden.

Efterhånden blev spillet mere civiliseret, og i begyndelsen af det 19. århundrede blev det endda inkluderet i læseplanen i de privilegerede uddannelsesinstitutioner i Storbritannien. Som et resultat har holdningen til spillet også ændret sig. De første regler begyndte at blive udviklet. Men i starten havde hver uddannelsesinstitution sine egne regler. Det grundlæggende spørgsmål var, om du kan lege med dine hænder. Først i 1863 blev der vedtaget ensartede spilleregler, og den endelige opdeling i fodbold og rugby fandt sted. Samme år blev det engelske fodboldforbund dannet.

Takket være engelske søfolk og handlende spredte fodbold sig hurtigt over hele verden. Først og fremmest blev Hendes Majestæts undersåtter i kolonierne syge af fodbold, så erobrede fodboldfeber de europæiske lande og Latinamerika. International Federation of Football Associations (FIFA) blev grundlagt i 1904. Fodbold blev en olympisk sport i 1900, og de første olympiske mestre var selvfølgelig briterne, der vandt 4-0 mod franskmændene.

En af de mest betydningsfulde begivenheder i det offentlige liv er FIFA verdensmesterskabet, der afholdes en gang hvert fjerde år. Retten til at være vært for verdensmesterskabet betragtes som en ære for ethvert land. Verdensmesterskabet i 2018 afholdes i Rusland. Russerne vandt denne ære i en stædig kamp, herunder med fodboldens forfædre - briterne.

Fodbold er ikke kun den mest populære sport i dag, men også en af de mest rentable. Nogle fodboldspillers gebyrer når astronomiske tal, mange boldguider er berømte på niveau med filmstjerner eller førende verdenspolitikere. Ledende medievirksomheder kæmper for rettighederne til at udsende centrale fodboldkampe, fordi dette lover enorme overskud.

Fodbold er blevet mere end bare et sports spil. For mange er det en kult, religion og livsstil. Under alle omstændigheder efterlader dette spil få mennesker ligeglade.

Anbefalede: