Hjemmevægge. Volleyball Og Basketball

Hjemmevægge. Volleyball Og Basketball
Hjemmevægge. Volleyball Og Basketball

Video: Hjemmevægge. Volleyball Og Basketball

Video: Hjemmevægge. Volleyball Og Basketball
Video: OG 2008 Brazil x Japan quarterfinals 2023, November
Anonim

Volleyball og basketball er med rette moderigtige for at blive betragtet som den mest dynamiske i holdsporten. Punktsættet er hurtigt, kombinationerne er lynhurtige, reaktionen, tankens hastighed - alt er på det højeste niveau. I et miljø, hvor hver handling tæller, hver brøkdel af et sekund, er den ekstra fordel ved dit websted langt fra en ekstra faktor for succes. Lad os se, hvem denne faktor hjalp med at opnå den ønskede dominans på verdens sportsarena.

Hjemmevægge. Volleyball og basketball
Hjemmevægge. Volleyball og basketball

I basketball er de mest betydningsfulde OL og verdensmesterskaberne. I den mandlige del af de navngivne turneringer er de amerikanske professionelle fra Dream Team absolut overlegne. Men hvis de vigtigste spil i den fireårige periode har været vidne til det amerikanske landsholds sejr to gange (1984 - Los Angeles, 1996 - Atlanta), så ud af de 5 titler på det stærkeste mandlige hold på planeten, ikke en eneste en er vundet. Landsholdene i Argentina, Brasilien og Jugoslavien var de bedste hjemme-verdensmesterskaber, der engang organiserede en ferie for deres fans.

Kvinder fra USA er også i en strid om lederskabet i antallet af triumfer i planetmesterskaberne med en solid fordel, men mærkeligt nok blev ingen af dem afholdt hjemme hos dem. Derfor falder de ikke ind under vores kriterier. Men det amerikanske kvindebasketballhold passer meget godt ind i historien om OL, hvor pigerne sluttede sig til deres mandlige landsmænd i øverste trin på podiet. Lad os huske, at "guldet" fra den amerikanske mønter blev udstedt i Los Angeles og Atlanta med 12 års mellemrum.

image
image

I volleyball er der ud over de ovennævnte formater turneringer inden for rammerne af World League for mænd og World Grand Prix for kvinder. Lad os gå i faldende rækkefølge i henhold til begivenhedens betydning og se, hvad der skete ved OL, og om der var hjemmesucceser.

Mænd endte med at være nærige med sådanne bedrifter. I volleyballhistorien har kun to poster fra denne kategori overlevet. De tilhører Sovjetunionens landshold i 1980 og USA, der tog guldmedaljer ved de næste spil i samme "engleby".

Imidlertid er pigerne med hensyn til sådanne præstationer stadig knappe. Men det er glædeligt at bemærke, at også her stod de sovjetiske volleyballspillere ikke væk fra den "gyldne ferie" ved OL i Moskva: +1. Men den anden sag blev optaget ikke i USA, men i Japan desuden endnu tidligere end landets hymne lød til ære for vinderne fra Sovjetunionen - i 1964.

De samme to hold vises i vores encyklopædiske sektion om verdensmesterskabet, kun i omvendt rækkefølge. Sovjetiske volleyballspillere viste sig at være de stærkeste i 1952, mens asiatiske atleter fejrede sejr 15 år senere. Repræsentanter for USSR adskilte sig også blandt mænd. I samme 1952 og også et årti senere vandt vores lands volleyballspillere verdensmesterskaberne, og holdene i Tjekkoslovakiet og Polen vandt endnu en titel som den stærkeste på deres tribuner - henholdsvis i 1966 og 2014.

image
image

Og endelig om turneringerne med en kommerciel smag. World Men's League har eksisteret siden 1991, og de to første rally sluttede på gulvet i det italienske hold, der blev sejrrige i de sidste kampe. Et år senere vandt brasilianerne hjemme, et år senere glædede italienske volleyballspillere sig igen med en lignende succes, og i 1996 lukkede sportsfolk fra Holland rækken af hjemmesejre. Indtil videre har ingen andre formået at vinde deres Final Six.

Hvad angår verdens Grand Prix for volleyball for kvinder, måtte vi vente på det fænomen, vi studerer, indtil sidste år. For første gang fejrede amerikanske piger sejren på hjemmebanen. I sidste runde vandt de alle 5 kampe og tabte kun 2 sæt til deres rivaler. Støttens støtte hjalp således det amerikanske hold med at blive vinderen af verdens Grand Prix-titel for 6. gang.

Anbefalede: