Sådan øges Dit Spring I Volleyball

Indholdsfortegnelse:

Sådan øges Dit Spring I Volleyball
Sådan øges Dit Spring I Volleyball

Video: Sådan øges Dit Spring I Volleyball

Video: Sådan øges Dit Spring I Volleyball
Video: БАТУТ детский в Абзаково ПЛЯЖ Прогулка по лесу Trampoline Beach Forest на TUMANOV FAMILY 2023, December
Anonim

Dette spørgsmål stilles ofte af volleyballspillere såvel som basketballspillere, atleter og alle de mennesker, der skal hoppe meget og højt. Før du tackler dette problem, skal du starte med en forståelse af processen, dens mekanik. Når alt kommer til alt skal du vide, hvilke muskler der skal udvikle sig først.

Sådan øges dit spring i volleyball
Sådan øges dit spring i volleyball

Instruktioner

Trin 1

Springet begynder med at stoppe: knæene er bøjet, kroppen vipper fremad. Dernæst begynder rygmusklerne (nedre), trapezius og latissimus muskler at arbejde. Samtidig begynder lårens forreste muskler - quadriceps - at arbejde. De giver acceleration til kroppen, når benene strækkes ud. Endelig kommer lægmusklerne, soleus musklerne og de små muskler i foden til handling i slutningen. Sekvensen er som følger: ryg, hofter og kalve.

Trin 2

Det er bydende nødvendigt at udvikle musklerne i arme, skuldre, ryg, bryst og abs. De forbedrer skarphed og koordination. Regelmæssige push-ups, der arbejder på brystet og triceps, og pull-ups, der udvikler din ryg og biceps, hjælper dig. Det er nok at gøre dem i 4-5 tilgange, gradvist øge antallet af push-ups til 50-70 og pull-ups til 20-30. Hvis du er mere seriøs omkring det, skal du gå i gymnastiksalen et par gange om ugen. Du kan lave bænkpres, derefter pull-ups med bredt greb, vægtstangøvelser og pres i hovedet i siddende position. Alt dette gøres 8-10 gange i 5 tilgange.

Trin 3

Træning af lårmusklerne er den hurtigste måde at øge dit spring på. Barbell squats hjælper dig med dette. Det er bedre at lave ufuldstændige squats for ikke ved et uheld at beskadige meniskene. Varm op inden du træner. For det første kan du lave et dusin regelmæssige squats, flere bøjninger og løbe på plads. Dette er meget vigtigt, især om vinteren. Når du begynder at hakke med en temmelig tung vægtstang, skal du få en elastisk bandage til knæene og et rygbælte. Squats udføres i 4-5 sæt 10-12 gange.

Trin 4

Springøvelser inkluderer spring fra en fuld knebøj ("frøer"), spring fra en position med et ben på gulvet, det andet på en stol med skiftende springende ben (step-ups), sprints (løber frem og tilbage, 30 meter hver retning).

Trin 5

Kalve kan kaldes "stædige" muskler. Da deres masse stiger kraftigt. Men på den anden side genopretter de sig ret hurtigt, og derfor kan de trænes op til 4-5 gange om ugen. Den bedste kalveøvelse til at øge springet er kalvehøjningerne (altid med vægte). Der er flere muligheder: på det ene eller begge ben, fra et podi eller bare på et nyt gulv.

Trin 6

Og kalvenes eksplosive kraft kan udvikles med enhver springøvelse. Kun disse øvelser skal gøres meget. Det er også nyttigt at hoppe først 100 gange på det ene ben, derefter det samme beløb på det andet. Dette er en alvorlig byrde.

Anbefalede: