Sådan Kombineres Cardio Og Styrketræning

Sådan Kombineres Cardio Og Styrketræning
Sådan Kombineres Cardio Og Styrketræning

Video: Sådan Kombineres Cardio Og Styrketræning

Video: Sådan Kombineres Cardio Og Styrketræning
Video: CARDIO VS. STYRKETRÆNING 😅💦 2024, Kan
Anonim

Mange atleter stiller spørgsmål om at kombinere cardio og styrketræning, om manglen på fremskridt på grund af dette. Disse to typer fysisk aktivitet er diametralt modsatte, hvilket ikke forhindrer folk i at gøre både den ene og den anden.

Sådan kombineres cardio og styrketræning
Sådan kombineres cardio og styrketræning

De fleste fans af sport og en sund livsstil mener, at cardio udvikler udholdenhed, styrketræning - styrke, de forstyrrer ikke hinanden på nogen måde. Dette er delvist sandt, men der er mange nuancer, som sådan kompatibilitet ofte ikke er nyttig.

Skaderne og fordelene ved at udvikle udholdenhed til styrketræning

Det er værd at bemærke, at den overdrevne udvikling af langsomme muskelfibre - det vil sige dem, der er ansvarlige for udholdenhed i den menneskelige krop, ganske realistisk kan føre til et markant fald i styrkeindikatorer, til et fald i fremskridt.

Undersøgelserne modsiger hinanden, idet flere rapporterer, at folk positivt rapporterede om fremskridt i gymnastiksalen med øgede cardiobelastninger, mens andre rapporterede det modsatte. Dette antyder, at der blev taget helt forskellige grupper af mennesker med forskellige fysiske egenskaber.

Hvis vi tager eksemplet med erfarne atleter - deres styrke faldt kun med stigende udholdenhed, er hele pointen i egenskaberne ved kroppen af mennesker, der har hypertroferet muskelmasse. Et andet eksempel - fysisk utrænede kvinder - deres underkropsmuskelmasse steg gennem regelmæssig løb.

Sådan træner du udholdenhed for at opretholde styrke

En af de bedste muligheder i dette tilfælde er interval med høj intensitetstræning med et stort antal slag i minuttet. Bundlinjen er at alternere typer belastning i intensitet fra mindre til mere.

Den værste mulighed ville være monotont, langsomt fysisk arbejde. Styrketilpasning og muskelhypertrofi vil i dette tilfælde blive bremset betydeligt. Denne type træningsproces bør kun medtages, når der arbejdes med at forbrænde fedt, opretholde masse og vedligeholde styrkeindikatorer.

Træningsfrekvens

Hvis du vil bevare en god ydelse i "gyngestolen", skal du være opmærksom på dette forhold: 2: 1, 3: 1. Det vil sige, hvis du har 2 styrketræningspas om ugen, skal du medtage en konditionstræning. Det er også værd at huske, at mens du opretholder styrke, bør du ikke blive for båret med udholdenhedsarbejde, gør ikke mere end 30-40 minutter med sådanne belastninger.

Foretag ikke disse to typer træningsprogrammer umiddelbart efter hinanden, det vil ikke føre til positive resultater. Prøv at adskille dem, helst på forskellige dage i træningsugen. Sagen er, at overflod af mælkesyre, effekten på langsomme muskelfibre kan føre til et signifikant fald i resultatet af træning i "gymnastiksalen".

For at opsummere, observer periodiseringen af cardio og styrketræning, mens du vinder muskelmasse, må du ikke overudnytte udviklingen af udholdenhed. Baseret på ovenstående udsagn skal du vælge din egen træningsplan baseret på dit fitnessniveau.

Anbefalede: