Cardio Eller Styrketræning For Vægttab?

Cardio Eller Styrketræning For Vægttab?
Cardio Eller Styrketræning For Vægttab?
Video: Cardio Eller Styrketræning For Vægttab?
Video: styrketræning vs. cardio - hvad er bedst til vægttab ? 2023, Februar
Anonim

Hvilken type træning skal du vælge, hvis du vil tabe dig? Der er en populær misforståelse, at intense cardio træning er nok til at tabe sig. Faktisk bør styrketræning ikke overses, hvis du vil tabe dig.

træning
træning

Cardio er et must-have i din træningsplan, hvis du vil tabe dig. De træner udholdenhed, fremskynder fedtforbrændingsprocessen, giver dig mulighed for at forbrænde flere kalorier i træningsperioden på grund af øget kardiobelastning. Imidlertid er cardio alene ikke nok til at hjælpe dig med at tabe sig.

I processen med at tabe sig er det først og fremmest ikke at slippe af med fedt, der opstår, men opdeling af muskelvæv. Mangel på kraftbelastninger med et overskud af cardio fører til et tab af muskelmasse, og i stedet for en elastisk tonet krop får du ikke det bedste resultat. Det er kendt, at den mest effektive måde at forbrænde fedt på lang sigt er at øge muskelmassen. Jo stærkere musklerne er, desto bedre er stofskiftet, og jo mere energi kræves for at syntetisere muskelvæv.

En anden grund til ikke at forsømme styrketræning, mens du taber dig, er for meget kalorieunderskud, hvilket er let at skabe, hvis du begrænser belastningen med cardio-træning. Normalt ledsages sådanne øvelser af diæter med lavt kalorieindhold, og kroppen står over for en mangel på næringsstoffer og går i en tilstand af energibesparelse. Således sænker stofskiftet, og processen med at tabe sig er ikke længere effektiv. Hvis du vil tabe dig uden at skade dit helbred og bevare effekten af ​​at tabe dig i lang tid, har du brug for styrketræning.

Sådan træner du

Belastningen er nødvendig for hver muskelgruppe. Grundlæggende øvelser skal være til stede under træning: dødløft, bænkpres, squats. Øvelser til små muskelgrupper er også påkrævet. En træning i hele kroppen aktiverer stofskiftet og fremskynder fedtforbrændingsprocessen ved at stimulere hormonproduktionen. Den mest effektive vægttabsstrategi vil være en kombination af styrke- og konditionstræning samt et sundt spisningssystem med et lille kalorieunderskud og en afbalanceret fødevaresammensætning.

Når cardio er godt for dig

Det er bedst at udføre udholdenhedsøvelser efter at have gennemført styrketræningen. Fedt begynder at brænde kun 30 minutter efter starten af ​​fysisk aktivitet, så efter afslutningen af ​​styrkeøvelser vil cardio være mest effektiv. Det vil forbedre de opnåede resultater under modstandstræning og fremskynde fedtforbrænding.

Populær af emne.