Hvem Er En Midtbanespiller?

Indholdsfortegnelse:

Hvem Er En Midtbanespiller?
Hvem Er En Midtbanespiller?

Video: Hvem Er En Midtbanespiller?

Video: Hvem Er Vi - Randers Cowboys X ADHD (Uofficiel musikvideo) 2022, December
Anonim

I fodbold, som i andre sportsgrene, har hver spiller en anden rolle at spille på banen. Midt på banen er midtbanespilleren. Hvem er han, og hvilke funktioner udfører han på banen?

Hvem er en midtbanespiller?
Hvem er en midtbanespiller?

Fodboldholdet består af elleve personer. Blandt dem spiller midtbanespilleren en enorm rolle på banen.

Midtbane er en central midtbane, der er forbindelsen mellem forsvar og angreb. Moderne hold kan have to eller tre midtbanespillere på banen på samme tid. Tidligere brugte undervisere altid kun en. Midtbanes rolle på banen kan ikke overvurderes. Han gør en masse arbejde og er sandsynligvis den vigtigste spiller på holdet. Derfor er de især værdsat i fodboldverdenen.

Midtbanes hovedfunktioner på banen

1. Hjælper med at beskytte

Når en modstander angriber sit eget mål, bevæger denne midtbanespiller sig tættere på sit eget strafområde og forhindrer langskud og støtter også forsvarerne i støttezonen.

2. Deltager i holdets angribende handlinger

I tilfælde af holdets overgang til angrebet skynder det sig til den andens mål. De fleste midtbanespillere har et godt langskud og bruger denne færdighed, når muligheden opstår.

3. Leder teamhandlinger

Næsten alle midtbanespillere er kaptajner på deres hold. Dette skyldes, at spilleren bevæger sig rundt i hele feltet og deltager i mange spilepisoder. Også selv i barndommen vælges smarte og alsidige børn, der kan håndtere bolden perfekt til stillingen som midtbanespiller. Derfor tvivlsom myndighed blandt andre spillere. Midtbanespilleren forbinder angribere og forsvarere.

Oprindelsen til ordet midtbanespiller

Da det ikke er overraskende, men dette koncept dukkede op for første gang i fodboldens hjemland i England. Det kommer fra det engelske ord Half-back - half-back. Det vil sige, det viser sig, at dette er en fodboldspiller, der spiller midt på banen.

Hvad er midtbanespillere

Midtbanespillere indtager forskellige positioner i midtbanen. De kan være placeret på kanten, og så vil de blive kaldt flanke- eller fløj midtbanespillere. Disse er fodboldspillere, der bevæger sig langs deres specifikke flanke gennem hele kampen og deltager både i angreb og forsvar.

Midtbanespilleren kan også tage positionen som top ti. Dette er spilleren, der er placeret under holdets angribere. Han organiserer grundlæggende kun angribende handlinger og er næsten fuldstændig befriet for defensive funktioner. Disse spillere kaldes playmakers.

Og den sidste type midtbanespiller er midtbanespilleren eller molen. De er placeret på banen lidt længere væk fra deres mål end midtbackene. I løbet af kampen har bryderne tid til at angribe og forsvare. Det er spillerne i denne position, der løber den længste afstand i løbet af spillet.

De mest berømte midtbanespillere fra fodboldens verden

Blandt spillerne i denne rolle er der mange fremragende fodboldspillere. Dette gælder især for professionelle som Zinedine Zidane, Pavel Nedved, Kaka, Ronaldinho, Figo, Messi, Cristiano Ronaldo og så videre. Blandt de russiske midtbanespillere er de mest berømte Andrey Tikhonov, Fedor Cherenkov, Dmitry Alenichev, Sergey Semak og så videre.

Populær af emne.