Sådan ånder Du Ordentligt Under Styrketræning

Indholdsfortegnelse:

Sådan ånder Du Ordentligt Under Styrketræning
Sådan ånder Du Ordentligt Under Styrketræning

Video: Sådan ånder Du Ordentligt Under Styrketræning

Video: Sådan ånder Du Ordentligt Under Styrketræning
Video: Hemmeligheden bag pottemavebrød: hvordan man undgår, at brød falder ud, efter at det er sat i ovnen? 2024, Kan
Anonim

Uden regelmæssig rimelig fysisk aktivitet svækkes kroppen, bliver hjælpeløs og ældes hurtigere. Men ligesom enhver anden forretning skal fysisk træning overholde visse regler indtil vejrtrækningen.

Atletisk krop
Atletisk krop

Åndedræt er en vital del af menneskets liv. Uden det kan mennesker simpelthen ikke eksistere. Med utilstrækkelig iltmætning af væv svækkes kroppen, bliver mindre hårdfør og kan ikke udføre de tildelte opgaver effektivt. Og det er især vigtigt at opretholde korrekt vejrtrækning under øget fysisk anstrengelse under styrkeøvelser.

Hvad forskere siger

Forskernes forskning viser, at enhver muskelindsats ledsages af en aktiv tilførsel af ilt til cellerne. Hjertet slår hurtigere, blodet løber mere aktivt gennem venerne, kroppen får mere livgivende luft end normalt. Men der er også feedback her. Ligesom træning stimulerer dyb vejrtrækning, påvirker sidstnævnte også effektiv træningsevne.

Og ifølge de nyeste data er den mest optimale åndedrætsrytme under træning: indånding, når kroppen gør mindst mulig indsats, og udånding - med den højeste. Kort sagt, hvis du laver en bænkpresse, skal du ånde ud, når du løfter den, og når du sænker den, skal du inhalere.

Ifølge fysiologers forskning forekommer den optimale gruppering af forskellige muskler ved udånding. Pressen belastes, kroppen bliver mere stabil, brystmusklerne grupperes så meget som muligt, hvilket resulterer i en slags højstyrkekorset.

Tværtimod strækker brystet sig, slapper af ved indånding. Mavemusklerne bliver også afslappede. Denne tilstand af kroppen er ikke grupperet, hvilket på ingen måde er egnet til god fysisk træning. Du kan lave dit eget eksperiment og prøve at spænde med en afslappet og anspændt mave. Alle vil bemærke, hvor meget lettere eller sværere det er at gøre dette i en bestemt position.

Holder vejret - fordele og ulemper

Der er atleter, der er af den opfattelse, at du har brug for at holde vejret, mens du prøver. Ræsonnementet her er simpelt. Det er ikke nødvendigt at bruge energi på udånding, at blive distraheret ved at opretholde vejrtrækningens rytme, og indsatsen bliver lettere at gøre. Dette er faktisk tilfældet.

Men for selve kroppen er dette en stor stress. Trykket stiger kraftigt, hvilket negativt påvirker hjertet, øjnene, hjernens blodkar. Hvis du ikke er i din bedste form, kan denne forsømmelse af vejrtrækningen påvirke dit velbefindende negativt. Forskellige manifestationer er mulige her, fra pludselig svaghed, mørkhed i øjnene til bevidsthedstab og slagtilfælde. Derfor anbefaler professionelle atleter stærkt, at du stadig udvikler og konsoliderer den korrekte vejrtrækningsrytme.

Anbefalede: