Sådan Kombineres Yoga Og Graviditet

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kombineres Yoga Og Graviditet
Sådan Kombineres Yoga Og Graviditet

Video: Sådan Kombineres Yoga Og Graviditet

Video: Sådan Kombineres Yoga Og Graviditet
Video: Как не осуждать людей 2024, Kan
Anonim

Yogaklasser og graviditet kan kombineres, det vigtigste er ikke at træne liggende på maven og undgå stress på maven. Udfør alle øvelser jævnt og let og stop ved det første mindste ubehag.

yoga til gravide kvinder
yoga til gravide kvinder

Instruktioner

Trin 1

Yoga klasser og graviditet kan kombineres, det vigtigste er at følge nogle regler og først konsultere en læge. Hvis din graviditet fortsætter med nogle komplikationer, er enhver fysisk aktivitet, herunder yoga, kontraindiceret for dig.

Trin 2

Det menes, at bekendtskab med yoga ikke bør starte under graviditeten. Dette er ikke helt sandt. Når alt kommer til alt er yoga ikke en træning for kroppens udholdenhed, det er en hel videnskab med det formål at genoprette og forbedre fysisk, åndelig og følelsesmæssig udvikling. Yoga handler ikke om at træne muskler og opbygge mavemuskler. Ved hjælp af specielle øvelser kan du forbedre blodcirkulationen, kropsfleksibilitet og tone musklerne, især musklerne i perineum, hvilket er meget vigtigt. Derudover lægger yoga stor vægt på korrekt vejrtrækning, og dette kan være en god hjælp for dig under sammentrækninger.

Trin 3

Hvis du vil vide, hvordan du kombinerer yoga og graviditet, skal du finde en god instruktør, der vælger asanas til dig i henhold til din position. Du skal huske, at du ikke kan udføre nogle stillinger, for eksempel at bøje sig tilbage fra en tilbøjelig position, ligge på din mave og lave abs-øvelser. Det samme gælder for bøjninger, vendinger og stillinger, hvor det anbefales at holde vejret eller tage korte, stærke vejrtrækninger. Du kan kun begynde at træne efter den 12. uge af graviditeten. At træne tidligere kan udløse et abort.

Trin 4

Der er mange forskellige retninger og stilarter af yoga. Du kan vælge de letteste hatha yoga øvelser. Bikram yoga og andre typer "hot" yoga er strengt kontraindiceret for dig, da der er risiko for overophedning og andre ubehagelige konsekvenser, der er farlige for både dig og din ufødte baby. Begynd at deltage i undervisning en eller to gange om ugen. Så du vil gradvist deltage i denne praksis og ikke fremkalde overbelastning og overanstrengelse. Øv asanas langsomt og omhyggeligt og lyt konstant til dig selv. Hvis nogen stilling giver dig smerte eller ubehag, skal du ikke tolerere det, ændre din kropsposition.

Trin 5

Når du først føler dig træt, skal du tage en pause og altid tage en lille flaske vand med dig, så du når som helst kan slukke tørsten. Begynd ikke at træne på tom mave, men gorge dig ikke. Det er bedre at spise 2, 5 timer før undervisning. Du kan udelukke alle asanas fra yoga og kun udføre åndedrætsøvelser og afslapning. Når alt kommer til alt, bør træning i første omgang give dig glæde. Hvis det er godt for dig, vil det være godt for din baby.

Anbefalede: