Hvordan Lys Påvirker Træningsresultater

Hvordan Lys Påvirker Træningsresultater
Hvordan Lys Påvirker Træningsresultater

Video: Hvordan Lys Påvirker Træningsresultater

Video: Hvordan Lys Påvirker Træningsresultater
Video: Hvordan fotograferer jeg Frostgun? 2024, April
Anonim

Folk ved meget om lys: blåt lys fra telefoner forstyrrer søvn; sollys løfter stemningen bedre lamper kan forbedre produktiviteten. Men for nylig har fitnessstudier lavet en ret dristig erklæring: det rigtige lys, hvad enten det er naturligt eller kunstigt, kan endda øge effekten af træning.

Hvordan lys påvirker træningsresultater
Hvordan lys påvirker træningsresultater

Nå, spørg eksperterne, men de vil fortælle dig: videnskabelige beviser er ikke afgørende. Hvad er den bedste måde at studere i lyset eller i mørket på?”Vi har ikke noget svar,” siger Walter R. Thompson, professor ved Georgia State University, USA.

Det vi ved med sikkerhed er, at: "Lys er et meget, meget kraftigt signal til hjernen," siger Phyllis See, MD. Svaret skal være sådan: "Vi lever i en cyklus af lys / mørke, som påvirker den døgnrytme, der regulerer vores præstation."

De fleste fakta om fitness koger ned til personlig observation - for nogle er det bedre at træne klokken 5 om morgenen i fuldstændig mørke, siger Thompson. Andre sværger, at de kun studerer ved frokosttid og overhovedet ikke forestiller sig klasser i mørket.

Men du skal også vide, at når du er mest fokuseret, er din muskelstyrke på sit højeste, hvilket kan hjælpe dig med at opnå den mest ydeevne, siger See. Hos lærker sker dette om eftermiddagen, når der er masser af stærkt og naturligt lys. Men øges muskelstyrken med lysintensitet? Ikke nødvendigvis, siger Zee, men bestemt kan stærkt lys til enhver tid på dagen gøre dig mere fokuseret, mere energisk og motiveret. Alle disse kan forbedre ydeevnen, enten motorisk eller mental.

Du vil være hurtigere i stærkt lys

Med meget stærkt lys vil du sandsynligvis løbe hurtigere, siger Zee. Mest naturlige blå lys opstår ved middagstid. Men foruden den fysiske effekt har lys også en stemningseffekt, som, som professoren bemærker, enten kan berolige eller give energi.

Du bliver søvnig i lyset af dæmpede nuancer

Dæmpet lys i det lange, rød / orange område giver ikke et højt niveau af årvågenhed. Om eftermiddagen, når tusmørket begynder, ser du mere lys i den orange / røde rækkevidde. Denne type belysning er velegnet til meditation eller beroligende yoga, men er ikke beregnet til at vække. Rødt lys har mindst effekt på dit kropsur og har ringe eller ingen undertrykkelse af søvnhormonet melatonin.

Arbejde ved vinduet forbedrer din søvn.

Gennem forskning har det vist sig, at folk, der arbejder på kontorer med flere vinduer, generelt har bedre søvn og generel sundhed. Det blev også fundet, at disse mennesker var mere fysisk aktive, siger Dr. Zee.

Morgenlys forbedrer dit stofskifte

En anden undersøgelse foretaget af professor See viste, at mennesker, der fik mere morgenlys, havde lavere kropsindeksscorer end dem, der fik sollys senere på dagen. Blåt lys aktiverer stofskiftet, siger professor See. Og om morgenen kan det endda undertrykke appetitten.

Anbefalede: