Hvordan Alkohol Påvirker Sport

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Alkohol Påvirker Sport
Hvordan Alkohol Påvirker Sport

Video: Hvordan Alkohol Påvirker Sport

Video: Hvordan Alkohol Påvirker Sport
Video: Om Alkohol - Hvordan påvirker alkohol kroppen? 2024, April
Anonim

Ifølge læger understøttes sundhed af regelmæssig motion og fraværet af dårlige vaner. Men hvad vil der ske, hvis du kombinerer godt og ondt? Hvilken virkning har blodalkohol på træningspræstationen?

Hvordan alkohol påvirker sport
Hvordan alkohol påvirker sport

Instruktioner

Trin 1

Professionel sport kræver, at atlet maksimerer deres præstationer, regelmæssig træning og omhyggelig overholdelse af kosten. Atleten overvåges af et helt team af undervisere og læger, der konstant giver anbefalinger om valg af produkter. Selvfølgelig er det utænkeligt at have dårlige vaner med denne livsstil. En anden ting er amatørsport eller fitnessundervisning for at opretholde en figur. Mange mennesker går til fitnessklubber for kommunikation og ved, at en forståelsesfuld træner altid vil tilgive dem, hvis”de ikke er i form i dag” og ikke vil fordømme dem for et par briller, de savnede i går. Men læger siger, at det er bestemt ikke det værd at gå i gymnastiksalen efter en fest.

Trin 2

Sagen er, at alkohol bevarer sin tilstedeværelse i kroppen i flere timer. Jo mere der var drukket dagen før, jo højere var koncentrationen af alkohol i blodet. Hvis en ung sund person ikke lider af tømmermænd og praktisk talt ikke bemærker konsekvenserne af gårsdagens drikke, betyder det slet ikke, at stærke drikkevarer har formået at blive fjernet fra kroppen. For eksempel vil kroppen slippe af med 100 g vodka på mindst 4 timer. Derfor, dagen før træningen, er alkoholindtagelse kategorisk kontraindiceret: der kan være en tilstand af træthed og sløvhed, nedsat opmærksomhed, tab af styrke og svimmelhed. I nogle sportsgrene kan disse symptomer føre til skade. Efter at have drukket alkohol, bør du ikke deltage i aerob træning: det er meget dårligt for hjertet.

Trin 3

Det er bedst at slappe af efter en frugtbar træning i saunaen eller poolen, men ikke med et glas stærk drikke. Faktum er, at kroppen efter en god træning fungerer i en forbedret tilstand, som om den fortsætter med at dyrke sport, så alkohol kan også have en dårlig effekt på trivsel. Derudover dehydrerer alkohol kroppen, som allerede mistede sine syv sved i en aerobic-klasse.

Trin 4

For dem, der følger figuren, er det nyttigt at vide, at alkohol, der tages på tærsklen til en træning eller umiddelbart efter den, reducerer effekten af træningen til næsten nul, så hverken multi-kilogram håndvægte eller lange løb på hjertesporet bringe den ønskede effekt.

Anbefalede: