Påvirker Vægtløftning En Persons Højde?

Indholdsfortegnelse:

Påvirker Vægtløftning En Persons Højde?
Påvirker Vægtløftning En Persons Højde?

Video: Påvirker Vægtløftning En Persons Højde?

Video: Påvirker Vægtløftning En Persons Højde?
Video: All World Weightlifting Records — Men (2015) / Все мировые рекорды. Тяжелая атлетика 2024, Marts
Anonim

Sport hjælper en person med at udvikle, styrke deres muskler og vokse. Det er almindeligt accepteret, at ikke alle typer fysisk aktivitet er egnet til et barn. Vægtløftning, er det dårligt eller godt for en voksende krop?

Ung vægtløfter
Ung vægtløfter

Når de vælger en sportsretning for deres barn, forsøger forældre på forhånd at finde ud af om de positive og negative aspekter af denne art. De, der ønsker at sende barnet til vægtløftningssektionen eller til kraftløftning, undrer sig over, om fysisk aktivitet vil påvirke barnets vækst?

Gør barbell øvelser en person kortere?

Det bemærkes, at piger kan vokse op til 19 år, drenge op til 22. Den aktive vækstfase hos unge begynder:

• For piger - fra 11 til 13

• For fyre - fra 13 til 16.

I løbet af denne periode kan et barn tilføje 7-10 cm om året, hvorfor forældre ikke ønsker at give dem til vægtløftningsafsnittet for ikke at bremse denne proces.

Der er en opfattelse af, at aktive øvelser og tunge belastninger vil skade en skrøbelig krop. Væksthormoner spildes på at få muskelmasse, energi og næringsstoffer omdirigeres i den forkerte retning. Den voksende krop vil ikke klare belastningen, hvilket vil påvirke dannelsen af barnets krop og arbejdet i dets indre organer og systemer negativt.

Forskning har vist, at dette ikke er tilfældet. Med forbehold for korrekt ernæring vil alle normer for udførelse af øvelser og nøjagtig beregning af belastninger, vægtløftning ikke medføre sundhedsskader. Motion hjælper derimod med at styrke både knogler og muskler.

Hvis du måler en persons højde før og efter træning med en vægtstang, vil han ændre sig og personen vil "falde" med 3 cm. Dette er en acceptabel norm.

Væksten hos enhver person ændres i løbet af dagen. Uden belastning vil forskellen mellem målene om morgenen og om aftenen være 1 - 2 cm. Hvis du bar tunge poser eller trak møbler, kunne du blive kortere med 1, 5 cm eller mere i et stykke tid.

Ændringerne vil være forbundet med komprimering af de intervertebrale hvirvler. Med alderen begynder enhver person at falde i højden. Ved 60 år bliver du lavere med 2-3 cm og ved 80 - med 5-7 cm i modsætning til 22 år.

Effektbelastninger påvirker ikke en persons højde

Normalt begynder de i de sektioner, der er forbundet med tung fysisk aktivitet, såsom styrkeløft, vægtløftning og bodybuilding, at rekruttere småbørn i en alder af 8-9 år. Barnets krop begynder at dannes, og fysisk aktivitet hjælper med at udvikle knoglestruktur og muskler korrekt. Det menes, at vægtstangøvelser bremser disse processer. Påstået presser barbell på skuldrene på rygsøjlen, og dette tillader ikke barnet at vokse.

En styrketræningstræner vil fortælle dig, at dette er en myte.

En uge tilbringes på træning ca. 8 timer, nettotiden på barbell på skuldrene er kun 30 minutter. Dette er 0,3% af den samlede tid, de resterende 99,7%, intet presser på rygsøjlen, og barnet vokser.

Det er bevist, at fysisk aktivitet, herunder øvelser med en vægtstang, stimulerer produktionen af væksthormoner. De fleste af dem til børn bruges på udvikling og vækst af knogleskelet.

At dømme efter højden af berømte vægtløftere, skal man huske på, at trætte og korte mennesker er mere stabile på deres fødder. På grund af dette opnås succes hovedsageligt af stuntede stalwarts. De kan løfte mere vægt og holde den længere.

Derfor, hvis du eller dit barn ønsker at tage vægtløftning, så tøv ikke. Enhver fysisk aktivitet under opsyn af en erfaren træner medfører ikke skade.

Anbefalede: