Sommer-olympiske Sportsgrene: Vægtløftning

Sommer-olympiske Sportsgrene: Vægtløftning
Sommer-olympiske Sportsgrene: Vægtløftning

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Vægtløftning

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Vægtløftning
Video: Pound for Pound - Strongest Weightlifters in Olympic history | Top Moments 2024, April
Anonim

Vægtløftning i de moderne olympiske sommerlege dukkede først op i 1896 i Athen. Siden da har atleter konsekvent glædet publikum med deres bemærkelsesværdige styrke med undtagelse af 1900, 1908 og 1912, hvor der ikke var nogen konkurrencer i denne sport. Kvindelige vægtløftere konkurrerede for første gang ved OL i Sydney 2000.

Sommer-olympiske sportsgrene: Vægtløftning
Sommer-olympiske sportsgrene: Vægtløftning

Vægtløftning er en teknisk og styrkesport. Dens basis er at løfte så tung vægt som muligt af atleter. Atleter udfører to øvelser med et projektil - snatch og clean and jerk.

Siden 1896 har konkurrenceprogrammet ændret sig konstant. Atleter udførte et tryk, et tohånds skub, et en-arm skub og et snavs. Vægtløftning bestod først af triatlon, derefter femkamp. Først i 1973 blev skiskydningen etableret, som stadig er aktiv i dag, med en idiot og en idiot med to hænder.

Atleter ved mesterskabet og OL udfører leveringen. Denne øvelse består i at tage lige og derefter hævede arme af den tyngste vægt for atleten. Vægtstangens position på udstrakte arme er fastlagt af dommerne, først så kan projektilet sænkes, ellers tælles forsøget ikke.

Snatchen udføres ved at hæve bjælken med pandekager over deltagerens hoved i en verificeret bevægelse. Atleten "trækker" lasten direkte fra platformen på glatte arme og sidder på huk under den. Allerede med vægtstangen over hovedet står løftløfteren op og retter benene.

Push er opdelt i to bevægelser. Den første af dem er atleten river af projektilet fra platformen og lægger det på brystet og sidder på samme tid. Så rejser atleten sig. Den næste bevægelse er en halv squat og et skarpt skub med barbell opad på glatte arme. På samme tid kan benene af bekvemmelighed spredes til siderne eller fremad og bagud for bedre støtte. Med vægtstangen låst over hovedet, skal vægtløfteren placere fødderne lige.

Vægtløftning indebærer direkte konkurrence. Hver atlet har ret til tre forsøg i både snatch og clean and jerk. Når resultatet vises, opsummeres de maksimale vægte i øvelsen.

Piger gør de samme øvelser som mænd. Men selvfølgelig med mindre vægte.

Alle atleter er opdelt i forskellige konkurrerende grupper afhængigt af deres vægt. Programmet for De Olympiske Lege har 8 discipliner for mænd og 7 for kvinder. Som et resultat spilles i alt 15 sæt medaljer, en for atleterne af hver vægt. Hos mænd skelnes der mellem følgende kategorier: op til 56, 62, 69, 77, 85, 94, 105 og over 105 kg. Kvinder er opdelt i grupper efter vægt: op til 48, 53, 58, 63, 69, 75 og over 75 kg.

Anbefalede: