Påvirker Muskelsvingning En Persons Højde

Indholdsfortegnelse:

Påvirker Muskelsvingning En Persons Højde
Påvirker Muskelsvingning En Persons Højde

Video: Påvirker Muskelsvingning En Persons Højde

Video: Påvirker Muskelsvingning En Persons Højde
Video: Вдохновляющая музыка для творческих людей - Chillout Mix 2023, Marts
Anonim

Mange læger, atleter og trænere bemærker den negative indvirkning af styrkesport - bodybuilding, kraftløftning, vægtløftning, styrke ekstrem - på en persons højde. Især i alderen 14-18. Der er dog også en alternativ mening om denne score.

Påvirker muskelsvingning en persons højde
Påvirker muskelsvingning en persons højde

Videnskabeligt synspunkt

At engagere sig i styrkesport bremser en persons vækst og får i nogle tilfælde den til at falde. Det er af denne grund, at unge under 18 år ikke anbefales at træne med vægte; der skal lægges vægt på øvelser med deres egen kropsvægt.

Den første årsag til den negative effekt er, at proteiner, aminosyrer og andre næringsstoffer, der kommer ind i kroppen, begynder at indtages for at øge muskelmassen og udvikle et bredbenet skelet, som er nødvendigt for at opretholde en stor kropsvægt. Med andre ord begynder atletens krop at vokse i bredden snarere end i højden. At sammensætte problemet er, at mange bodybuildere er underernærede og mangler tilstrækkelige mængder vitaminer, sporstoffer og næringsstoffer. En simpel stigning i mængden af forbrugt mad korrigerer ikke denne mangel.

Den anden grund er komprimeringen af ryghvirvlerne, når du laver barbell squats, løfter vægte og andre øvelser. Det er denne faktor, der forårsager et fald i en persons naturlige vækst. For eksempel reducerer en række tunge squats eller deadlifts midlertidigt højden med 1 til 2 cm ved at komprimere de intervertebrale skiver. For at undgå den negative indvirkning af vægte på rygsøjlen, anbefaler lægerne at udføre strækøvelser i ryggen, men kun få gør det. Derudover sænker forskellige skader og krumninger i rygsøjlen, der manifesteres med forkert træningsteknik, og stopper endda den naturlige vækstproces.

Den tredje årsag er, at anabolske steroider, der bruges af mange atleter, ofte forårsager hormonforstyrrelser. Selv om dette ikke er bevist, kan forstyrrelse påvirke en atletes vækst negativt.

Alternativ mening

På den anden side har folk, der er forelsket i sport, som regel ikke dårlige vaner, fører en sund livsstil og overvåger deres kost. Alle disse faktorer har en meget positiv effekt på væksten.

Nogle bodybuildere udfører specifikt forskellige øvelser for at stimulere vækst. Disse øvelser inkluderer strækning af rygsøjlen, løb og svømning. En vigtig faktor er brugen af en øget mængde vitaminer og mineraler.

Der er mange eksempler på berømte bodybuildere, der har øget deres højde i løbet af de år med intens træning. Og blandt bodybuildere med navnet er der også høje repræsentanter - Lou Ferrigno, Arnold Schwarzenegger, David Robinson.

Populær af emne.