Hvordan Yoga Påvirker Kroppens Generelle Tilstand

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Yoga Påvirker Kroppens Generelle Tilstand
Hvordan Yoga Påvirker Kroppens Generelle Tilstand

Video: Hvordan Yoga Påvirker Kroppens Generelle Tilstand

Video: Hvordan Yoga Påvirker Kroppens Generelle Tilstand
Video: 30 MINUTTER YOGA FOR HELE KROPPEN (Passer fint for nybegynnere også :-) ) 2024, April
Anonim

Det gamle indiske system med fysisk træning, nemlig yoga, er blevet meget kendt og populært i Europa siden midten af det sidste århundrede. Disse 60 år var nok til, at medicinske forskere opnå pålidelige resultater om den positive effekt af yoga på kroppens generelle tilstand ved hjælp af moderne teknikker og udstyr.

Hvordan yoga påvirker kroppens generelle tilstand
Hvordan yoga påvirker kroppens generelle tilstand

Instruktioner

Trin 1

Yoga er et stort antal asanaøvelser, hvorfra en kompetent instruktør kan komponere et individuelt kompleks for mennesker i alle aldre og fysiske evner under hensyntagen til sundhedstilstanden. På samme tid afhænger effektiviteten af disse ret statiske øvelser ikke af kompleksiteten af deres implementering; selv den enkleste asana kan have en konkret effekt på den fysiske og intellektuelle tilstand. De har alle deres eget navn på sanskrit.

Trin 2

Så for eksempel kan regelmæssig ydeevne af sarvangasana endda ændre blodets kemiske og biokemiske sammensætning - for at reducere mængden af sukker, den samlede mængde plasmacatecholaminer og serumlipider med en stigning i antallet af valleproteiner. Inkluderingen af chalasana i det daglige kompleks tillader ikke kun at reducere mængden af catecholaminer i blodet, men også at øge indholdet af kortisol i dets plasma og 17-ketosteroider og 17-hydroxycorticosteroider i urinen. Virkningen af disse asanas, der sigter mod at fremskynde stofskiftet ved at øge binyrens aktivitet, forklares. Forresten ses et fald i blodsukkerniveauet hos 64% af mennesker, der udfører selv standardkomplekser af disse øvelser.

Trin 3

For at vurdere effekten på kroppens generelle fysiske tilstand blev der gennemført undersøgelser, hvor to grupper af studerende deltog. I den første gruppe, under vejledning af en instruktør, udførte forsøgspersonerne hver dag i 30 minutter et kompleks af ikke særlig vanskelige asanas, såsom: sarvangasana, matsyasana, halasana, ardha-salabhasana, dhanurasana osv. I den anden gruppe lavede de studerende også fysiske øvelser, men de sædvanlige, befæstende. Efter 3 uger blev der udført tests, hvis resultater entydigt vidnede om, at i den første gruppe oversteg det generelle "indeks for fysisk tilstand" den samme indikator i den anden gruppe med 4,43 point. Testen blev gentaget efter 2 uger, hvor der ikke blev udført yogasessioner. Indeksværdien faldt i løbet af denne periode med 2, 83 point.

Trin 4

Yoga har vist sig at have en positiv effekt på hjerneaktivitet og øge intelligens. Til dette blev der anvendt matematiske tests, der blev udført før og efter udførelse af ujayi pranayama i padmasana samt før og efter yoga-praksis udført i en måned. I både første og andet tilfælde steg hjernens ydeevne markant.

Anbefalede: