Hvor Vinter-OL 1992 Blev Afholdt

Hvor Vinter-OL 1992 Blev Afholdt
Hvor Vinter-OL 1992 Blev Afholdt
Video: Hvor Vinter-OL 1992 Blev Afholdt
Video: Atom Vinter & Arve G.Blihovde vinner Dagbladets Gullsprint på Oslo Grand Prix-dagen 1992. 2023, Februar
Anonim

På den 91. samling i Den Internationale Olympiske Komité i 1984 nominerede Frankrig to af sine byer på én gang til at være vært for vinter- og sommer-OL. Den "vintermulighed" var mere heldig - i en strid med yderligere fem europæiske og en amerikanske by vandt den lille by Albertville. Det ligger i den sydøstlige del af landet tæt på grænserne til Italien og Schweiz.

Hvor vinter-OL 1992 blev afholdt
Hvor vinter-OL 1992 blev afholdt

Albertville er en lille by med en befolkning på under 20 tusind mennesker, der ligger ved bredden af ​​Arly-floden i de franske alper. Forskellen i højde i byen og de tilstødende skisportssteder er næsten 1.700 meter, og den udviklede infrastruktur i Centraleuropa skaber ideelle betingelser for at arrangere vintersportskonkurrencer.

Et midlertidigt stadion for 35 tusind tilskuere blev specielt forberedt til åbnings- og afslutningsceremonierne samt flere starter for skatere. Det var sidste gang i de olympiske lege, at der blev afholdt hurtigskøjteløb i det fri. En del af stadionstrukturerne blev bragt fra Barcelona, ​​hvor de blev brugt ved sommer-OL samme år. Umiddelbart efter afslutningsceremonien blev den demonteret og senere brugt som et rejsecirkus.

Resten af ​​konkurrencen blev ikke afholdt i selve Albertville, men i ni nærliggende landsbyer og udvejsområder. Skihop og nordisk kombineret blev ført til Courchevel, skiløbere konkurrerede i Les Arcs og skiløbere i Val d'Isère, Les Menuires og Meribel. I Meribel blev kampene i den olympiske hockey turnering også afholdt. Konkurrencer i skiskydning og langrend blev afholdt i Le Sesy, freestyle i Tignes og curling i Pralognan-la-Vanoise. En bob- og rodespor er blevet forberedt på La Plagne.

I alt omfattede XVI Olympiske vinterlege konkurrencer i 57 discipliner af 7 sportsgrene. 1.800 olympiere fra 64 lande i verden konkurrerede om sejr i dem, hvoraf de mest forberedte var i det tyske hold, der for nylig forenede DDR-atleterne og Forbundsrepublikken Tyskland. Tyskerne vandt 26 priser, 3 medaljer foran repræsentanterne for det forenede hold for de seks tidligere republikker i Sovjetunionen.

Populær af emne.