Hvordan Var OL I Atlanta I 1996

Hvordan Var OL I Atlanta I 1996
Hvordan Var OL I Atlanta I 1996

Video: Hvordan Var OL I Atlanta I 1996

Video: Atlanta Olympics 1996 men's 800m Final 2022, December
Anonim

De olympiske sommerlege XXVI blev afholdt i Atlanta, Georgia, USA fra 19. juli til 4. august 1996. Atleter, der repræsenterede 197 lande, konkurrerede i 26 sportsgrene. På samme tid blev 271 sæt medaljer spillet.

Hvordan var OL i Atlanta i 1996
Hvordan var OL i Atlanta i 1996

Valget af Atlanta som den olympiske by overraskede mange mennesker. Faktum er, at staten Georgia under borgerkrigen i USA blev betragtet som en højborg for de konfødererede - tilhængere af slaveri, og i lang tid var racistiske fordomme meget stærke i den. Imidlertid gjorde Atlanta Bid Committee-medlemmerne et stort stykke arbejde med at overbevise IOC om byens høje beredskabsniveau til at være vært for dette niveau af konkurrence, og til sidst fik de deres måde.

Åbningsceremonien for spillene viste sig at være meget farverig. Dens hovedtema var historien om det amerikanske syd og Atlanta selv. 10.700 mennesker deltog i paraden af ​​atleter. Efter at den amerikanske præsident Bill Clinton erklærede spillene åbne, blev den olympiske flamme tændt. Denne høje ære blev tildelt den legendariske bokser Muhammad Ali. I slutningen af ​​ceremonien blev sangen "Power of Dreams" udført ledsaget af farverige fyrværkeri.

Ak, den store sportsfestival, som skulle være OL, viste sig at være overskygget af en række omstændigheder. For det første var der under OL i Atlanta en terrorhandling - en eksplosion, der dræbte en person, og mere end hundrede mennesker blev såret (en af ​​dem døde af et hjerteanfald). For det andet viste sig tilrettelæggelsen af ​​De Olympiske Lege trods alle bud fra Atlanta-bududvalget at være på et meget lavt niveau.

Mange embedsmænd, repræsentanter for pressen, atleter udtrykte utilfredshed med den dårlige organisering af trafikken, utilfredsstillende præsentation af information samt de lave kvalifikationer hos frivillige assistenter. Folk blev også forvirrede af OL-maskotten, den computergenererede karakter Izzy. Det er helt naturligt, at IOC-præsident Juan Antonio Samaranch ikke talte ved spillets afslutningsceremoni den traditionelle sætning "Disse spil var de bedste i historien."

Det russiske landshold klarede sig meget godt i Atlanta, det tog andenpladsen i den samlede holdklassificering og tabte kun til det amerikanske landshold. Vores atleter vandt 63 medaljer, hvoraf 26 er guld, 21 sølv og 16 bronze. Den mest succesrige af russerne var gymnasten A. Nemov, der modtog 6 medaljer - 2 guld, 1 sølv og 3 bronze.

Populær af emne.