Hvad OL I Atlanta I 1996 Er Berygtet For

Hvad OL I Atlanta I 1996 Er Berygtet For
Hvad OL I Atlanta I 1996 Er Berygtet For
Video: Hvad OL I Atlanta I 1996 Er Berygtet For
Video: 1996 Atlanta Olympics Opening Ceremonies Intro 2023, Februar
Anonim

De jubilæums-olympiske lege, der er gået 100 år efter deres genoptagelse, blev afholdt i 1996 i den amerikanske by Atlanta. For første gang var det ikke Ruslands landshold og unionsrepublikkerne, der konkurrerede på dem, men individuelle landshold i de stater, der tidligere var en del af Sovjetunionen.

Hvad OL i Atlanta i 1996 er berygtet for
Hvad OL i Atlanta i 1996 er berygtet for

Denne storslåede sportsbegivenhed var ikke den mest succesrige for de atleter, der spillede for holdet i Den Russiske Føderation. OL i Atlanta i 1996 er berygtet for det lille antal medaljer, der er vundet af Rusland. Selv om det i den uofficielle holdbegivenhed var nummer to efter USA, var det samlede antal priser kun 63. Af disse var guld - 26, sølv - 21 og bronze - 16. Værterne for de Olympiske lege, amerikanere, der tog først placere i antallet af medaljer, sæt 101 i deres sparegris. belønning.

De mest succesrige for de russiske hold var konkurrencer inden for kunstnerisk og rytmisk gymnastik, synkroniseret svømning og dykning. I mange sportsgrene, hvor sovjetiske atleter traditionelt har været vindere, formåede russerne ikke engang at komme ind i top seks. Badminton, landevejscykling, rodeslalom, bueskydning og tennis blev sådan en "mislykket" sport for mænd. Kvinder har fejlet i badminton, roing, kajakroning og kanosejlads, moutainbaku, lerdueskydning, svømning, tennis og bueskydning.

Af det samlede antal russiske atleter lykkedes det kun 52% af landsholdsmedlemmerne at vinde medaljer, forberedelsen af ​​de resterende 48% blev vurderet af resultaterne af disse spil som mislykkede. Eksperterne bemærkede en klar regression i kvindetyperne i det olympiske sportsprogram. Dette var især mærkbart i kvindelige judokonkurrencer, banecykling, svømning, bueskydning, bordtennis og felthockey.

Situationen i sport relateret til at spille (basketball, volleyball, håndbold) og cyklisk (roning, atletik, løb, svømning) blev ifølge resultaterne af spillene kaldt ugunstig. Landets landshold i græsk-romersk brydning, hvor der blev knyttet særlige håb, udførte også meget middelmådig. Det var også ineffektivt at tiltrække atleter, der allerede havde spillet for udenlandske klubber til det olympiske hold - de bragte meget lidt ekstra point til den fælles sparegris.

Populær af emne.