Sådan Påføres En Elastisk Bandage

Indholdsfortegnelse:

Sådan Påføres En Elastisk Bandage
Sådan Påføres En Elastisk Bandage

Video: Sådan Påføres En Elastisk Bandage

Video: Sådan Påføres En Elastisk Bandage
Video: Sådan Binder Du Hånbind, 2.5m Elastisk, Nippon Sport 2024, April
Anonim

Ved blå mærker og forstuvninger anbefales det at bruge en elastisk bandage. Det hjælper med pålideligt at løse problemområdet og reducere risikoen for uønskede effekter på det skadede område.

Sådan påføres en elastisk bandage
Sådan påføres en elastisk bandage

Instruktioner

Trin 1

Elastiske bandager er praktiske, da de ikke strækker sig eller deformeres i modsætning til gaze. Derfor glider bandagen ikke og giver på grund af sin struktur den ønskede fiksering. En anden fordel er genanvendeligheden af en sådan bandage.

Trin 2

Når du køber en elastisk bandage, skal du bestemme den krævede grad af forlængelse. Til posttraumatisk bandage kræves en bandage med høj eller medium stretch. Til forebyggende formål er det bedre at bruge et bandage med lav forlængelse. Forskellige kropsdele kan have brug for forskellige bandagelængder:

- håndleddet - 1-1,5 m;

- ankelledd - 2 m;

- knæled - 3 m;

- albueledd - 2-2,5 m.

Trin 3

Ved fastgørelse af en elastisk bandage skal visse regler tages i betragtning. Overlay skal udføres fra bund til top. Påfør bandagen jævnt for at undgå rynker. Det vil være mere praktisk at bandage ved at vikle båndet udad. Desuden skal hver efterfølgende drejning overlappe den forrige med en tredjedel for at forhindre mellemrum mellem svingene. Til sidst skal du fastgøre bandagekanten med en sikkerhedsnål.

Trin 4

Du skal også vide, at når du binder håndleddet, skal der påføres en elastisk bandage, der starter fra det punkt fra fingrene på hånden og slutter med midten af underarmen. Albueleddet er forbundet fra midten af underarmen til midten af skulderen. Ankelleddet skal bandages fra tæerne til midten af underbenet. I tilfælde af knæproblemer skal du starte midt på underbenet og slutte midt på låret.

Trin 5

Påfør et bandage, du skal ikke klemme karene - dette kan forstyrre blodcirkulationen og forårsage uønsket ødem. Hvis følelsesløshed vises i fingrene efter forbinding, og der mærkes pulsering under forbindingen, skal den fjernes, og en let massage af dette lem udføres. I tilfælde af skader anbefales det kun at bruge en bandage i øjeblikke med aktivitet. Derefter skal den elastiske bandage fjernes.

Anbefalede: