Vinter-OL 1964 Innsbruck

Vinter-OL 1964 Innsbruck
Vinter-OL 1964 Innsbruck

Video: Vinter-OL 1964 Innsbruck

Video: Olympic Winter Games Innsbruck 1964 2022, December
Anonim

For retten til at være vært for de hvide OL i 1964 måtte den østrigske by Innsbruck konkurrere med den canadiske konkurrent Calgary og den finske Lahti. Beslutningen om at være vært for IX Vinter-OL i Østrig blev taget af Den Internationale Olympiske Komité i 1955 med et absolut flertal af stemmer. 49 deltagere i sessionen stemte på Innsbruck, mens ingen af ​​de to andre deltagere fik engang ti stemmer.

Vinter-OL 1964 Innsbruck
Vinter-OL 1964 Innsbruck

Forberedelsen til OL var ikke let. Alpine vinter det år var mild og lidt sne. Sne på skiløbere, kælkebåde og bobslædere skulle leveres og lægges i hånden. Militærerne var engageret i dette. Ikke alle konkurrencer blev afholdt i Innsbruck. Langrend fandt sted i Seefeld, bobslæde og rodespor blev anlagt i Igls, og slalomister holdt deres konkurrencer i Lizum. Konkurrencer blev afholdt fra 29. januar til 9. februar. 34 sæt priser blev spillet.

OL i Innsbruck gik i historien primært på grund af deltagelse i hold fra asiatiske lande, hvor vintersport ikke var særlig populær før. Repræsentanten for Nordkorea, Han Pil Hwa, blev endda en sølvmedalje i hurtigskøjteløb. Atleter fra Indien og Mongoliet kom også ind på sporene i Innsbruck.

Nogle nye discipliner dukkede op i det olympiske program i 1964. Så der blev spillet tre sæt medaljer i luge sportsgrene - i singler blandt mænd og kvinder og i mænds double. De "flyvende skiløbere" har nu et andet springbræt. Bobsledders vendte tilbage til de olympiske spor - efter en otte års pause. I alt deltog 1.091 atleter fra 36 lande i konkurrencen, heraf 892 i mændsprogrammet og 199 i kvindernes.

Sovjetatlet Lydia Skoblikova blev heltinden i IX Vinter-OL. I hurtigskøjteløb havde hun ingen lige, hun vandt 4 guldmedaljer på alle kvinders afstande - 500, 1000, 1500 og 3000m. Den sovjetiske skiløber Klavdia Boyarskikh udførte glimrende. Hun tog 3 guldmedaljer væk - i de enkelte løb på 5 og 10 km og i kvindernes ski stafet 3X5 km. Den franske alpintur Christine og Mariel Gorchel er også for evigt forblevet i sportens historie. De franske kvinder konkurrerede om guld- og sølvmedaljer i alle alpint skiløb.

Mange "olympiske rekorder" blev registreret i Innsbruck i 1964. Dette var de første OL, der vækkede en hidtil uset interesse hos publikum. Mere end en million mennesker deltog i tribunerne. Desværre var der nogle triste blandt optegnelserne. Aldrig før har der været så mange skader ved de Olympiske lege, og på kælkebanen i indledende løb døde den engelske atlet Kazimierz Sksipiecki. Tragedien skyldtes et vanskeligt spor og vanskelige vejrforhold.

Et af de vigtigste olympiske principper er gensidig respekt. I det olympiske Innsbruck blev der for første gang tildelt en medalje for adel. Det blev modtaget af den italienske bobsleder Eugenio Monti. Under bobsleighkonkurrencen forsvandt en af ​​delene fra hans rivaler i Storbritannien. Den italienske atlet gav dem sin. Briterne vandt på banen, og Montys handling trådte for evigt ind i sportshistorien som et eksempel på en ægte olympisk holdning til rivaler.

Atleter fra Sovjetunionen udførte glimrende ved IX Vinter-OL. De vandt 25 priser, hvoraf 11 var af højeste standard. Otte gange klatrede sovjetiske atleter til podiets andet trin og seks gange - til det tredje. Konkurrence af det sovjetiske landshold i det uofficielle holdbegivenhed blev foretaget af holdene i Østrig og Norge. Østrigerne vandt 4 guldmedaljer, de norske 3.

Populær af emne.