Vinter-OL 1964 Innsbruck

Vinter-OL 1964 Innsbruck
Vinter-OL 1964 Innsbruck

Video: Vinter-OL 1964 Innsbruck

Video: Vinter-OL 1964 Innsbruck
Video: Olympic Winter Games Innsbruck 1964 2023, Oktober
Anonim

For retten til at være vært for de hvide OL i 1964 måtte den østrigske by Innsbruck konkurrere med den canadiske konkurrent Calgary og den finske Lahti. Beslutningen om at være vært for IX Vinter-OL i Østrig blev taget af Den Internationale Olympiske Komité i 1955 med et absolut flertal af stemmer. 49 deltagere i sessionen stemte på Innsbruck, mens ingen af de to andre deltagere fik engang ti stemmer.

Vinter-OL 1964 Innsbruck
Vinter-OL 1964 Innsbruck

Forberedelsen til OL var ikke let. Alpine vinter det år var mild og lidt sne. Sne på skiløbere, kælkebåde og bobslædere skulle leveres og lægges i hånden. Militærerne var engageret i dette. Ikke alle konkurrencer blev afholdt i Innsbruck. Langrend fandt sted i Seefeld, bobslæde og rodespor blev anlagt i Igls, og slalomister holdt deres konkurrencer i Lizum. Konkurrencer blev afholdt fra 29. januar til 9. februar. 34 sæt priser blev spillet.

OL i Innsbruck gik i historien primært på grund af deltagelse i hold fra asiatiske lande, hvor vintersport ikke var særlig populær før. Repræsentanten for Nordkorea, Han Pil Hwa, blev endda en sølvmedalje i hurtigskøjteløb. Atleter fra Indien og Mongoliet kom også ind på sporene i Innsbruck.

Nogle nye discipliner dukkede op i det olympiske program i 1964. Så der blev spillet tre sæt medaljer i luge sportsgrene - i singler blandt mænd og kvinder og i mænds double. De "flyvende skiløbere" har nu et andet springbræt. Bobsledders vendte tilbage til de olympiske spor - efter en otte års pause. I alt deltog 1.091 atleter fra 36 lande i konkurrencen, heraf 892 i mændsprogrammet og 199 i kvindernes.

Sovjetatlet Lydia Skoblikova blev heltinden i IX Vinter-OL. I hurtigskøjteløb havde hun ingen lige, hun vandt 4 guldmedaljer på alle kvinders afstande - 500, 1000, 1500 og 3000m. Den sovjetiske skiløber Klavdia Boyarskikh udførte glimrende. Hun tog 3 guldmedaljer væk - i de enkelte løb på 5 og 10 km og i kvindernes ski stafet 3X5 km. Den franske alpintur Christine og Mariel Gorchel er også for evigt forblevet i sportens historie. De franske kvinder konkurrerede om guld- og sølvmedaljer i alle alpint skiløb.

Mange "olympiske rekorder" blev registreret i Innsbruck i 1964. Dette var de første OL, der vækkede en hidtil uset interesse hos publikum. Mere end en million mennesker deltog i tribunerne. Desværre var der nogle triste blandt optegnelserne. Aldrig før har der været så mange skader ved de Olympiske lege, og på kælkebanen i indledende løb døde den engelske atlet Kazimierz Sksipiecki. Tragedien skyldtes et vanskeligt spor og vanskelige vejrforhold.

Et af de vigtigste olympiske principper er gensidig respekt. I det olympiske Innsbruck blev der for første gang tildelt en medalje for adel. Det blev modtaget af den italienske bobsleder Eugenio Monti. Under bobsleighkonkurrencen forsvandt en af delene fra hans rivaler i Storbritannien. Den italienske atlet gav dem sin. Briterne vandt på banen, og Montys handling trådte for evigt ind i sportshistorien som et eksempel på en ægte olympisk holdning til rivaler.

Atleter fra Sovjetunionen udførte glimrende ved IX Vinter-OL. De vandt 25 priser, hvoraf 11 var af højeste standard. Otte gange klatrede sovjetiske atleter til podiets andet trin og seks gange - til det tredje. Konkurrence af det sovjetiske landshold i det uofficielle holdbegivenhed blev foretaget af holdene i Østrig og Norge. Østrigerne vandt 4 guldmedaljer, de norske 3.

Anbefalede: