Hvordan Var OL I Innsbruck 1976

Hvordan Var OL I Innsbruck 1976
Hvordan Var OL I Innsbruck 1976

Video: Hvordan Var OL I Innsbruck 1976

Video: Hvordan Var OL I Innsbruck 1976
Video: ✘ INNSBRUCK 1976 Eröffnungsfeier / Opening Ceremony (Amateuraufnamen/Amateur Footage) 2024, April
Anonim

De tolvte olympiske vinterlege blev afholdt i det østrigske Innsbruck fra 4. til 15. februar 1976. Det er bemærkelsesværdigt, at de først var planlagt til at blive afholdt i Denver, men resultaterne af en undersøgelse af beboere i Colorado viste, at de ikke ønskede, at OL skulle afholdes i dem. Derfor trak Denver sit kandidatur tilbage. De andet olympiske lege blev allerede afholdt i Innsbruck, så to olympiske lys blev tændt.

Hvordan var OL i Innsbruck 1976
Hvordan var OL i Innsbruck 1976

1123 atleter, inklusive 231 kvinder, fra 37 lande i verden deltog i de olympiske lege i 1976. Blandt de nye sportsgrene omfattede programmet sportsdans. En ny afstand i hurtigskøjteløb blev også tilføjet - 1000 m. Mænd kæmpede om guld i 8 sportsgrene - skiskydning, skiløb, alpint skiløb og hurtigskøjteløb, hockey, bobslæde, kunstskøjteløb og rodeskonkurrencer. Kvinder konkurrerede i alpint skiløb, skiløb, rodling og hurtigskøjteløb samt kunstskøjteløb - i alt 5 typer.

De fleste atleter blev sendt af NOC'erne i USA - 94, Sovjetunionen - 79, Østrig - 74. Kun 2 personer blev sendt til OL af NOC'erne i San Marino, Republikken Korea og Ungarn. De fleste atleter deltog i langrend - 106 mænd og 51 kvinder.

Åbningsceremonien for XII Vinter-OL i Innsbruck blev afholdt på samme stadion som for 12 år siden.

Offentligheden blev meget imponeret over den østrigske Franz Klammer, der optrådte i downhill. Han passerede banen med en gennemsnitlig hastighed på omkring 103 km / t. Gennem hele OL brød han mere end en hastighedsrekord, blev berømt for sit mod og frygtløshed.

Rosie Mittermeier, en alpin skiløber fra Tyskland, var tættest på sit tredje olympiske "guld" på disse lege. I downhill og slalom var hun den bedste, men i kæmpe slalom tabte hun til canadiske Katie Krainer, kun 0, 12 sekunder.

2 medaljer af højeste standard blev vundet af et par fra DDR - Bernhard Germeshausen og Meinhard Nemer. Først var de de første blandt besætningerne på to og derefter i sammensætningen af de fire. Det er værd at bemærke, at rod og bobslædere fra DDR vandt alle de bedste priser i Innsbruck (5 stykker).

I kunstskøjteløb blev briten John Curry den olympiske mester.

Atleter fra USSR ved XII OWG præstede bedst. Alene ved langrend vandt de 4 "guld" (2 for både mænd og kvinder). Skiskytter Nikolay Kruglov bragte 2 guldmedaljer til det "sparegris" i det russiske hold. Hurtigskøjter Tatyana Averina tjente foruden 2 guldmedaljer også 2 bronzemedaljer. Og Raisa Smetanina blev to gange denne gang den olympiske mester og igen - sølvmedaljen.

De første olympiske mestere nogensinde i isdans var Alexander Gorshkov og Lyudmila Pakhomova. Irina Rodnina vandt også en guldmedalje i Innsbruck, parret med Alexander Zaitsev.

I hurtigskøjteløb var sovjetiske atleter også på deres bedste og vandt 4 guld ud af 9 (3 - kvinder, 1 - mænd). I hockey var USSR-landsholdet også det stærkeste.

Som et resultat tjente Sovjetunionens landshold et rekordstort antal point (192) og medaljer (27) i OWG's historie. Guld af dem var 13, sølv - 6, bronze - 8. Andenpladsen blev indtaget af DDR-holdet med 135 point og 19 medaljer (7 + 5 + 7), den tredje - USA med 73 point og 10 medaljer (3 + 3 + 4).

Anbefalede: