Hvordan Var OL I Montreal I 1976

Hvordan Var OL I Montreal I 1976
Hvordan Var OL I Montreal I 1976

Video: Hvordan Var OL I Montreal I 1976

Video: Hvordan Var OL I Montreal I 1976
Video: The Canadian National Anthem (arr. Vic Vogel) (1976 Summer Olympics) 2023, November
Anonim

De olympiske sommerlege 1976 blev en af de mest repræsentative med hensyn til antallet af deltagere og antallet af udmærkede priser. Derudover gik de ind i historien om de Olympiske lege som de dyreste.

Hvordan var OL i Montreal i 1976
Hvordan var OL i Montreal i 1976

Montreal vandt retten til at være vært for de olympiske sommerlege i 1970 og omgå Los Angeles og Moskva, hvis ansøgninger blev anset for at være at foretrække. Der er en velbegrundet opfattelse af, at den olympiske komité valgte Montreal for ikke at komme i konflikt med nogen af supermagterne.

Forberedelsen af spillene varede i seks år og blev en af de dyreste i den olympiske bevægelses historie - der blev brugt 5 milliarder dollars på spillene, som til den nuværende valutakurs svarer til 20 milliarder dollars. Montreal kom i gæld, som den betalte indtil 2006. Canadas rekord blev først brudt i 2008 - omkring 41 milliarder dollars blev brugt på de olympiske lege i Kina.

OL blev åbnet af dronning Elizabeth II. Ceremonien for at tænde den olympiske flamme var interessant: hvis den normalt bare blev leveret til det land, hvor OL blev afholdt, blev denne tændte brand i Athen omdannet til en elektrisk strøm af en speciel enhed og derefter til et radiosignal, som blev modtaget i Montreal og igen omdannet til ild.

7121 atleter fra 121 lande deltog i sommer-OL i Montreal. Allerede under OL forlod repræsentanter for 29 afrikanske lande det i protest mod kampen fra det sydafrikanske rugbyhold, der blev afholdt i New Zealand.

Den absolutte leder i antallet af priser var Sovjetunionen, dets atleter vandt 49 guldmedaljer, 41 sølvmedaljer og 35 bronzemedaljer. Den hæderlige andenplads blev taget af atleter fra DDR på deres konto 40 guld-, 25 sølv- og 25 bronzepriser. Tredjepladsen gik til OL fra USA - 34 guld, 35 sølv og 25 bronzemedaljer. Opførelsen af OL-værterne viste sig at være mislykket, canadierne formåede ikke at vinde en enkelt guldmedalje efter kun at have modtaget 5 sølv- og 6 bronzemedaljer.

Ved 1976-kampene konkurrerede kvindernes basketballhold for første gang, guldet blev vundet af atleter fra Sovjetunionen. De mænd, der vandt bronzemedaljer, klarede sig også godt. Traditionelt lagde stærke gymnaster ikke bagud - seks atleter vandt guld på én gang. Sovjetiske fægtere blev de første i foliekonkurrencer, og mænd - i sabler. Repræsentanter for andre sportsgrene viste sig også. Fyrre guldmedaljer taler for sig selv; det var et af de mest succesrige OL for Sovjetunionen.

Sommer-OL i Montreal gik i historien og som en af de mest beskyttede - sikkerheden for olympierne blev leveret af mere end 20 tusind politibetjente. Årsagen til dette var de triste begivenheder under det tidligere OL i München, hvor palæstinensiske terrorister dræbte elleve israelske atleter og en tysk politibetjent.

På trods af nogle ulemper, som er ret almindelige for begivenheder i denne skala, gik Sommer-OL i Montreal for evigt ned i historien om olympisk sport og bragte mange nye rekorder og leverede mange glade øjeblikke til fans.

Anbefalede: