Er Guldmedaljen Virkelig Guld?

Indholdsfortegnelse:

Er Guldmedaljen Virkelig Guld?
Er Guldmedaljen Virkelig Guld?

Video: Er Guldmedaljen Virkelig Guld?

Video: Er Guldmedaljen Virkelig Guld?
Video: ЭТО РЕАЛЬНО ЛУЧШИЙ КОП! ШИКАРНЫЕ НАХОДКИ! ИНСТЕРБУРГ. КОП ПО ВОЙНЕ. КОП ПО СТАРИНЕ 2023, Oktober
Anonim

Medaljen ved de Olympiske lege er et skiltmærke og en længe ventet pris for atletes høje præstationer. Guldmedaljen, der uddeles til førstepladsen i konkurrencen, er især værdsat.

Er guldmedaljen virkelig guld?
Er guldmedaljen virkelig guld?

Når man ser tildelingen af mestre, spekulerer seerne ofte på, om der overhovedet er dette ædle metal i guldmedaljen, og i så fald hvor meget. Den olympiske guldmedalje er faktisk mere sølv. Det er en legering af sølv og 6 g guld, dvs. guld er bare et cover, ellers ville værdien af medaljen være meget højere.

generel information

For første gang blev medaljer brugt til at tildele atleter i 1896 ved de Olympiske lege i Athen. Kæder og bånd begyndte at blive knyttet til dem i 1960 ved legene i Rom, før medaljer blev afleveret direkte i hænderne.

Den olympiske komité i værtsbyen er ansvarlig for design og fremstilling af olympiske medaljer hver gang. Samtidig er de grundlæggende krav opfyldt:

- en guldmedalje er dækket med mindst 6 g guld

- guld (og sølv) er lavet af en legering, der indeholder 92,5% sølv;

- medaljen har en mindste diameter på 60 mm og en mindste bredde på 3 mm.

Som regel laves medaljer med deres egen individuelle form til hvert OL, de er også lasergraveret.

I gennemsnit består guldmedaljen ved de olympiske lege i 2014 i Sochi af 6 g 999 karat guld og 525 g 960 karat sølv. Der er lidt mere sølv i den paralympiske medalje - 680 g.

Fremstillingsproces for medaljer

I en speciel ovn smeltes sølv og bronze, og et tykt metalplade støbes ved metoden til halvkontinuerlig støbning. For at forhindre, at der dannes luftporer i metalpladen under støbeprocessen, rulles den på et valseværk. Derudover fremstilles der emner af medaljer i form af firkantede plader. De placeres i en ovn, opvarmes til 180 ° C og holdes i to timer. Derefter afkøles medaljerne langsomt.

Det afkølede emne sendes til en drejebænk og derefter til et andet for at finpudse emnet og give det den ønskede "skiveform". Som et resultat ender det i et præcisionsfræsningsbearbejdningscenter, hvor symboler og mønstre påføres medaliens forside ved hjælp af højhastighedsfræsning. Maskinerne udfører også den officielle gravering af navnet på de Olympiske lege på tre sprog.

Også producentens mærke påføres medaljen, stempel på statsinspektion af assayovervågning, der udføres en kontrol for overholdelse af 960-prøven.

Et af stadierne i skabelsen af en medalje er at dække det med guld i et galvaniseringsbad.

Guidens sidste handlinger udføres manuelt. Til sidst slipes medaljen på en slibemaskine og i en poleringsmaskine.

Anbefalede: