Hvordan Er Champions League-lodtrækningen I

Hvordan Er Champions League-lodtrækningen I
Hvordan Er Champions League-lodtrækningen I

Video: Hvordan Er Champions League-lodtrækningen I

Video: Hvordan Er Champions League-lodtrækningen I
Video: #UCL GROUP STAGE DRAW 2021/22 2024, April
Anonim

Champions League-lodtrækningen afholdes årligt for at bestemme de fodboldhold, der deltager i konkurrencen. Først bestemmes deltagerne i kvalifikationsrunden, derefter - gruppen. Efter at have bestået disse etaper udføres lodtrækningen til Champions League for slutspillet.

Hvordan går lodtrækningen?
Hvordan går lodtrækningen?

Lodtrækningen finder sted i UEFAs hovedkvarter, som er grundlæggeren af den berømte fodboldturnering. Hvert år finder det sted på næsten de samme dage. For at et hold kan få lov til at deltage i turneringen, skal det opfylde visse kriterier: det skal have en licens fra den nationale sammenslutning, et stadion der opfylder UEFA-kravene og visse økonomiske muligheder.

Oprindeligt forbereder arrangørerne af lodtrækningen specielle kurve, hvorpå der er lagt små fodboldbolde, inde i dem er kort med holdets navn. I den første kurv er der store hold, i den anden - mindre stærke, i den tredje - svage, i den fjerde - lidt kendte eller helt ukendte fodboldhold. Når de trækker lod, skal de være forsigtige med ikke at medtage klubber fra samme fodboldforbund i samme par og gruppe. Når Champions League-lodtrækningen finder sted, tildeles de øverste klubber, der er de stærkeste rivaler, grupperne først. Toprangeringen bestemmes af point i UEFA-ranglisten.

De bedste hold danner gruppernes "dronninger". Efter deres kompetente distribution i otte skåle begynder de at organisere den anden kurv, hvor de mindre magtfulde hold er placeret. De kan afspilles flere gange, så hold fra samme forbund ikke falder i den samme spilgruppe.

I slutningen er holdene fra den tredje og fjerde potte spredt. Disse hold er henholdsvis de svageste i præstationer og de svageste i UEFA-ratings. Deres navne findes i den tredje og fjerde kurv. Under Champions League-lodtrækningen overvåges de nøje for at sikre, at fodboldforbundene i et land ikke overlapper hinanden.

Resultatet er otte grupper, der skal spilles i grupperunden. I hver af dem er der giganter i rating, ikke særlig stærke klubber, mellemstore og svage. Fra sidstnævnte spil forventes de fleste fornemmelser og overraskelser hvert år.

Anbefalede: