Hvem Skrev Champions League-hymnen

Hvem Skrev Champions League-hymnen
Hvem Skrev Champions League-hymnen

Video: Hvem Skrev Champions League-hymnen

Video: UEFA Champions League anthem - composer Tony Britten 2022, December
Anonim

Champions League-hymnen, der spiller over Europas stadioner, begejstrer og får fodboldspillere og fans til at slå hurtigere. Denne smukke musik giver turneringens deltagere energi og motiverer dem til at vinde. Der er mange versioner om hymnenes oprindelse på forskellige internetressourcer. I nogle kilder tilskrives forfatterskab Mozart, Wagner, Beethoven, men disse meninger er fejlagtige.

Hvem skrev Champions League-hymnen
Hvem skrev Champions League-hymnen

Historien om UEFA Champions League-hymnen begyndte i 1992, da Den Europæiske Fodboldforening bestilte Team Marketing, turneringsarrangøren, til at skabe en hymne: en stærk, majestætisk og højtidelig melodi, der var i stand til at inspirere præstation på fodboldbanen og styrke ånden i spillerne. Reklameagenten for den engelske komponist Tony Britten, der blev kontaktet af kunderne, tilbød en række muligheder at vælge imellem. Som et resultat blev værket af George Frideric Handel "Zadok the Priest", skrevet i 1727 til ære for kroningen af ​​kong George II af England, taget som grundlag: en højtidelig kor sang om et bibelsk tema - tiltrædelsen af kong Salomons trone og hans salvelse til at regere som præst Zadok.

Arbejdet med hymnen varede i 6 uger, hvor Tony Britten arrangerede arrangementet, orkestrering og malede kordelene. Som et resultat, fra Händels originale værk, er der kun en stigende strengfrase tilbage i starten, hvor koret endnu ikke kommer ind. Alle andre dele af hymnen er ren Britten-inspiration, der samler akkorder, passager og ideer til majestætisk musik, så han med rette kan betragtes som forfatter til Champions League-hymnen.

Britten overlejrede en vokal linje på Händels streng arpeggio, som, selv om den ikke har noget til fælles med Zadok præsten, er meget karakteristisk for den klassiske komponiststil. Champions League-hymnen er ikke en direkte transkription af Händels arbejde, men på trods af dette beskyldes Tony Britten ofte for plagiering.

Hymnen synges på 3 sprog: engelsk, tysk og fransk. Først skitserede Britten hovedpunkterne på sit oprindelige engelsk og lavede derefter flere tekstblokke, så sætninger på alle 3 sprog lyder i hver. Champions League-hymnen består af 2 vers og et refrain, og dens indhold er ret simpelt, men højtideligt: ​​"Disse er de bedste hold!", "Main event!", "Masters!", "Champions!" Disse korte sætninger afspejler vigtigheden af ​​fodboldturneringen for deltagere og fans.

Spillerne accepterede hymnen meget hurtigt, da den blev spillet før hver kamp, ​​inklusive finalen. Og det tog fansen flere årstider at vænne sig til melodien. Men 20 år senere er Champions League-hymnen ikke kun blevet genkendelig og populær: i dag er den en integreret del og et symbol på Champions Cup-konkurrencen.

Populær af emne.