De Første Olympiske Lege: En Udviklingshistorie

Indholdsfortegnelse:

De Første Olympiske Lege: En Udviklingshistorie
De Første Olympiske Lege: En Udviklingshistorie

Video: De Første Olympiske Lege: En Udviklingshistorie

Video: De Første Olympiske Lege: En Udviklingshistorie
Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2023, December
Anonim

De Olympiske Lege er et utroligt syn, som alle, der på nogen måde er forbundet med sport, forventer. Kun de bedste atleter, der er værd at deltage, sendes til De Olympiske Lege. Historisk set har det været en stor ære for en atlet at optræde på sports spil.

olympiske lege historie
olympiske lege historie

Hvordan det hele begyndte

Fødestedet for de Olympiske Lege er det antikke Grækenland. Spillene blev opfundet til ære for den største guddom i Grækenland - Zeus og blev afholdt hvert fjerde år. Spillestedet er blevet. De Olympiske Lege var af stor betydning for alle. Under legene endte endda krige, og en midlertidig våbenhvile blev erklæret.

Hver beboer ville se disse spil. Mange mennesker kom til Olympia. Nogle rejste til fods, og nogle sejlede på enorme skibe. For hvert græsk spil. Der var utroligt mange mennesker. Folket ønskede mindst et øje for at se de store græske atleter.

diskkaster
diskkaster

Manden, der vandt og tog førstepladsen i De Olympiske Lege, levede for sin egen fornøjelse. Alt var for ham. For vinderen blev der fejret til hans ære, salmer blev sunget og statuer blev rejst. Vinder. Vinderens liv var et eventyr. Selv de olympiske børn nød popularitet og mange privilegier.

Grækerne konkurrerede indbyrdes i forskellige sportsgrene: løb, knytnævekamp, hoppe, kaste og lignende. Den farligste var vognløbet. Det var dog meget mærkeligt, ikke den der smerteligt kontrollerede dem.

Der er mange myter og legender om de olympiske lege. En sådan legende fortæller det. Ingen ved, om dette er sandt eller ej.

Olympiske Zeus
Olympiske Zeus

Der er også henvisninger til de olympiske lege i litteraturen. For eksempel, Udgravninger har vist, at fem store stadioner til de Olympiske lege blev specielt bygget i Grækenland.

Moderne olympiske lege

og fra nu af blev det afholdt hvert fjerde år. Spillene blev indledt af Pierre de Coubertin. Han mente, at dette simpelthen er nødvendigt for unge mennesker.

Mest. Til dette blev den olympiske komité oprettet. Demetrius Vikelas blev dens præsident.

Fra nu af er det blevet en tradition. Idéen om de olympiske lege har fanget hele Europa. Der begyndte at blive arrangeret statsspil, som blev set af mange lande.

Vinter sport

Alle ved, at de olympiske lege blev afholdt om sommeren. En dag blev det besluttet det. Når alt kommer til alt har vintersport et stort antal populære discipliner. Det startede den 25. januar 1924. Mest. Der var sportsgrene som kunstskøjteløb, hockey, skihop og mere.

Senere blev vinter-OL lige så populær som sommerens.

Kvinder har også deltaget i de moderne olympiske lege. Det er imidlertid kendt, at

Anbefalede: