Resultater Af Den Første Olympiske Uge I Sochi

Den første olympiske uge i Sochi var begivenhedsrig. Ifølge resultaterne af medaljestillingen tager det russiske landshold kun 8. pladsen.

Olympiske medaljer

I alt vandt russiske atleter 12 medaljer, hvoraf kun 2 var af den højeste værdighed. Begge guldmedaljer blev vundet i kunstskøjteløb: Russerne vandt holdkonkurrencen og sportspar, hvor Maxim Trankov og Tatyana Volosozhar modtog guld.

Det russiske landshold vandt det samme antal sølv- og bronzemedaljer - 5. Sølv blev tildelt Ksenia Stolbova og Fedor Klimov i kunstskøjteløb. I luge sport tog Albert Demchenko sølvpallen to gange (i det individuelle mesterskab og i holdstafetten). Olga Villukhina vandt sølvmedaljen i skiskydningsforfølgelsen. Olga Fatkulina bragte endnu en sølvmedalje til det russiske landshold efter at have løbet en afstand på 500 meter i skøjteløb.

Olga Graf vandt sin første olympiske bronzemedalje i skøjteløb, 3000 meter. Uventet for Rusland var bronzemedaljer modtaget i short track-skater Viktor An og i freestyle - Alexander Smyshlyaev. På den sidste dag i den første olympiske uge glædede Elena Nikitina, der vandt bronzemedaljen i skelettet. Og dagen før, på hans fødselsdag, klatrede skiskytten Yevgeny Garanichev til bronzepodiet efter det individuelle løb.

Den førende plads i medaljestillingen besættes stadig af det tyske landshold, hvis atleter allerede har modtaget 10 olympiske medaljer, hvoraf 7 er guld, 2 er sølv og 1 er bronze. Andenpladsen blev indtaget af det schweiziske landshold, der vandt 7 priser, hvoraf 5 var af højeste værdighed. Det canadiske hold lukker top tre med 11 medaljer, hvoraf kun 4 er guld.

Rusland er også ringere end lande som Norge, USA, Holland og Hviderusland. Det er værd at bemærke, at kløften mellem disse hold ikke er særlig stor, og det russiske hold har enhver chance for at forbedre sin position i medaljestillingen. Til dette er russiske atleter nødt til at modtage medaljer med den højeste værdighed.