Hvordan Den London-forhandler Af Olympiske Billetter Blev Straffet

Hvordan Den London-forhandler Af Olympiske Billetter Blev Straffet
Hvordan Den London-forhandler Af Olympiske Billetter Blev Straffet

Video: Hvordan Den London-forhandler Af Olympiske Billetter Blev Straffet

Video: Hvordan Den London-forhandler Af Olympiske Billetter Blev Straffet
Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2023, December
Anonim

Allerede før åbningsceremonien for de sommer-olympiske lege blussede en "billettskandale" op og forårsagede et offentligt oprør og medførte stærk utilfredshed blandt nogle medlemmer af IOC. Forhandlere, der solgte billetter til ublu priser, blev hårdt straffet.

Hvordan London-forhandleren af olympiske billetter blev straffet
Hvordan London-forhandleren af olympiske billetter blev straffet

En af de første, der led, var Volodymyr Gerashchenko, generalsekretær for den ukrainske olympiske komité. Tilbage i maj, dvs. flere måneder før legene forsøgte han ulovligt at sælge omkring hundrede billetter, hvilket han fik takket være sin officielle stilling. Da præsidenten for den ukrainske olympiske komité, Serhiy Bubka, straffede generalsekretæren ved at fjerne ham fra embedet, da han fik kendskab til dette og gennemførte en lille undersøgelse for at opnå bevis.

Desværre var dette ikke slutningen på det. Derefter blev der fundet 27 flere mennesker fra forskellige lande, der var direkte forbundet med den olympiske komité, der gik med til at blive forhandlere og forsøgte at sælge billetter til høje priser. Medlemmerne af IOC overvejede hver enkelt sag og tildelte sådanne forhandlere en særlig straf. Hver af dem mistede komiteens tillid og særlige privilegier. Samtidig sagde de britiske myndigheder, at den engelske nationale olympiske komité ikke var involveret i udseendet af billetter på det sorte marked i London.

Forhandlerne var ikke kun officielle agenter og medlemmer af de nationale olympiske komiteer, men også almindelige londonere og turister. Selv 6 måneder før åbningen af OL lykkedes det de britiske myndigheder at tilbageholde ca. 100 mennesker, der var involveret i videresalg af billetter samt salg af forfalskninger. Da det britiske parlament indså, at situationen kun vil blive værre, har det etableret en bøde for indløsning af billetter - 20 tusind pund. En sådan straf blev anset for alvorlig nok for London-forhandlere.

I betragtning af den pris, som London-forhandlere solgte billetter til, synes bøden imidlertid ubetydelig. Især blev kriminelle arresteret, der tilbød billetter til sportsbegivenheder for 6 tusind pund, mens den dyreste af dem faktisk kun kostede 725 pund. På en eller anden måde blev spekulation i denne sag kriminaliseret, så nogle London-forhandlere vil stå over for mere end bare en bøde.

Anbefalede: