Hvordan Atleter Formår At Svømme Synkroniseret

Hvordan Atleter Formår At Svømme Synkroniseret
Hvordan Atleter Formår At Svømme Synkroniseret

Video: Hvordan Atleter Formår At Svømme Synkroniseret

Video: Optagelsesprøven til TrygFonden kystlivredning 2022, December
Anonim

Synkroniseret svømning er en forbløffende smuk og spektakulær sport. Og effekten på publikum frembringes ikke kun af smukke piger, kostumer, bevægelser og musik, men meget let, hvordan piger i vandet kan arbejde så harmonisk og tydeligt og udføre så komplekse figurer.

Hvordan atleter formår at svømme synkroniseret
Hvordan atleter formår at svømme synkroniseret

Synkroniseret svømning er den mest elegante og "kvindelige" sport, og i bogstavelig forstand deltager kun piger i konkurrencen, selvom nogle mandlige entusiaster også prøver sig selv i en så vanskelig forretning. Den synkroniserede svømmeskole har foregået i næsten hundrede år, og i de senere år har Rusland stædigt haft ledelsen i den.

Hvordan klarer piger at udføre komplekse figurer i vandet og så kontrollere deres kroppe? Ligesom kunstskøjteløb involverer synkroniseret svømning koreografiske forestillinger i et miljø, der er usædvanligt for almindelige dansere - i dette tilfælde i vandet. Der er mange figurer i synkroniseret svømning, de fleste af dem udføres i lodret position, ofte på hovedet. For konstant at holde sig oprejst udfører pigen hurtige otte-figurbevægelser med hænderne på hofteplan.

For en anden grundlæggende figur - rotationer - foretager atleten cirkulære bevægelser med hænderne i en retning modsat rotationsretningen. Den ene hånd går foran i den rigtige retning, og den anden - i samme retning, men bag kroppen.

En slående forskel mellem hændernes bevægelser i almindelig sport og synkroniseret svømning er, at ud over den sædvanlige "spatel" -position kan fingrene knyttes til en knytnæve eller med stor afstand. Sådan udføres rodbevægelserne.

Benbevægelser spiller en stor rolle i synkroniseret svømning - og ikke kun en æstetisk. Ben hjælper med at holde kroppen i position og bevæge sig i vandet. Meget tid er brugt på at strække ledbånd, træne benmuskler, udvikle ledmobilitet - alt dette hjælper med at bruge benene maksimalt under forestillinger. Der er kun tre grundlæggende benpositioner - begge lige, en bøjet og begge bøjede.

For at kunne handle synkront husker atleter først rækkefølgen af ​​bevægelser på land. Da hver af dem har perfektioneret bevægelser og bragt til automatisme, kan de i vandet gentage dem nøjagtigt. Sans for rytme spiller også en rolle - på trods af at pigen bruger meget tid under vand, hører de perfekt musikken og fanger rytmen.

For at vand ikke kommer ind i næsen, og atleterne ikke kvæles, sættes der specielle tøjnåle på næsen - de trykker ikke for hårdt på næsen, men de giver ikke vand en måde.

Evnen til at arbejde harmonisk er nøglen til atleternes succes.

Populær af emne.