Hvorfor Mænd Udfører Ikke Synkroniseret Svømning

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Mænd Udfører Ikke Synkroniseret Svømning
Hvorfor Mænd Udfører Ikke Synkroniseret Svømning

Video: Hvorfor Mænd Udfører Ikke Synkroniseret Svømning

Video: Hvorfor findes der ikke p-piller til mænd? 2022, November
Anonim

Goodwill Games fra 1998, der blev afholdt i Seattle, USA, blev især husket af dem, der deltog i synkroniseret svømning og var vidne til en reel "revolution" i puljen. Når alt kommer til alt var en af ​​deltagerne i en art, der betragtes som 100% kvinde, manden Bill May, der optrådte i en duet med Christina Lam. Selvom denne heroiske synkroniserede blanding ikke vandt en guldmedalje, kom den utvivlsomt ind i historien om big-time sport.

Opførelsen af ​​blandede duoer i synkroniseret svømning er stadig ikke officielt anerkendt
Opførelsen af ​​blandede duoer i synkroniseret svømning er stadig ikke officielt anerkendt

Svømning fra hele havet

Synkroniseret svømning fejrede for nylig 70-årsdagen for sit moderne navn. Det opstod i begyndelsen af ​​det 20. århundrede et eller andet sted i Australien. Eller i Canada. Og stort set takket være nogle lokale svømmers ønske om at udtrykke sig og deres skønhed på en speciel måde. Ud over vand elskede oversøiske piger tilsyneladende dans og rytmisk gymnastik, hvilket ikke var så populært i disse år. I en pool. Ligesom gymnaster reagerede de negativt på tilstedeværelsen af ​​mænd i nærheden og foretrak at kalde deres type svømning udelukkende kvinder.

Den olympiske debut af synkroniseret svømning fandt sted i 1984 i Los Angeles, hvor Sovjetunionens landshold ikke kom. Derfor er det unødvendigt at blive overrasket over, at det var den nordamerikanske svømmer, der blev pioner. Forresten kunne May ikke opnå mere end at vinde sølv i uofficielle konkurrencer. Hvordan han ikke kunne komme til OL. Mere præcist var Bill ikke tilladt der, og nu udfører han med succes i forskellige vandforestillinger. Mays eksempel viste sig forresten at være "smitsom": mænds synkrone hold blev også dannet i Tyskland, Frankrig, Tjekkiet og Japan.

Den bedste synkroniserede atlet i USA-1998 og 1999 blev Bill May vinder af de åbne mesterskaber i Frankrig og Schweiz. Og i 2009 deltog han i vandudstillingen til de olympiske mestre Maria Kiseleva og Olga Brusnikina "The Lost World".

Vent, der flyder, vis en mands pas

Men hvorfor får mandlige atleter ikke adgang til konkurrencepuljen? Når alt kommer til alt, for eksempel i kunstskøjteløb og sportsdans, er deres partnere ret komfortable. Der er ikke noget svar på dette mangeårige spørgsmål. Men mange er enige om, at der ikke er noget sted for mænd i den smukkeste af vandsport. Publikum har ikke brug for hverken solo-forestillinger for unge mennesker eller synkrone forestillinger.

Mandlige fans er især hårde på en mulig innovation. De homofobe stereotyper i det moderne samfund er desværre så stærke, at mænd, der søger at konkurrere med unge damer i skønheden ved udførelsen af ​​i det væsentlige dansende figurer, men ikke særlig stræber efter bevis, foretrækker at beskylde mænd for ikke-traditionel seksuel orientering. Ligesom opfører disse fyre sig ikke som mænd. Måske misunder de bare? Skeptikere skammer sig ikke selv over den åbenlyse kendsgerning, at homoseksuelle normalt foretrækker repræsentanter for en langt mere brutal art. Fra et populært synspunkt. Og de drømmer bestemt ikke om unge piger som sportspartnere.

Fanget i stereotyper

Denne opfattelse er baseret på den kategoriske påstand om, at synkroniseret svømning ikke kun er meget elegant, men også en feminin sport. Hovedrollen i det tildeles ikke muskler, især mandlige, men til teknik. Og prisen her er ikke brutal fysisk styrke, men en kombination af fleksibilitet, koordinering, en følelse af rytme, sofistikering, nåde, plasticitet, kunstfærdighed. Noget der kun kan forskønne en rigtig pige. Og hvad naturlige mænd, selv efter mange års træning, aldrig vil opnå. Stereotyper og mønstre …

Dog er pigerne selv langt fra begejstrede for ideen om at konkurrere med unge. De tillader kun en, og endnu mere, teoretisk version, når en blandet duo konkurrerer med det samme. Og ikke som det skete i Seattle-98, hvor et par Lam-May argumenterede for guld med to piger. De vil have for ulige chancer og i begge retninger. Når alt kommer til alt er en mand tydeligvis stærkere, men en kvinde er meget mere fleksibel.

Den første russer, der alvorligt tog synkroniseret svømning, var den 15-årige bosiddende i St. Petersborg Alexander Maltsev. Men alt hvad han formåede at opnå, da han var engageret i poolen fra han var seks år gammel, var at udføre i soloprogrammet til det nationale mesterskab.

I FINA veritas

Tjenestemænd fra Den Internationale Føderation (FINA) stræber tydeligvis ikke efter innovationer. Måske fordi udseendet af mandlige atleter er fyldt med yderligere problemer for dem. For eksempel en fuldstændig ændring af reglerne og principperne for dømmekraft. Og det vil sandsynligvis fjerne noget "zest". Det er ikke en stor hemmelighed, at svømmehallenes stander, hvor de synkroniserede svømmekonkurrencer afholdes, ofte er fyldt med amatører, der har købt billetter, der ser ud under vandet med smukke kvindelige ben og arme.

Populær af emne.