Kunstskøjter Yulia Lipnitskaya: Biografi, Privatliv, Sportskarriere

Indholdsfortegnelse:

Kunstskøjter Yulia Lipnitskaya: Biografi, Privatliv, Sportskarriere
Kunstskøjter Yulia Lipnitskaya: Biografi, Privatliv, Sportskarriere

Video: Kunstskøjter Yulia Lipnitskaya: Biografi, Privatliv, Sportskarriere

Video: Kunstskøjter Yulia Lipnitskaya: Biografi, Privatliv, Sportskarriere
Video: Yulia Lipnitskaya Biography & Lifestyle 2024, Marts
Anonim

Yulia Lipnitskaya er en ung russisk kunstløber, hvis biografi inkluderer mange sejre ved internationale kunstskøjteløbsturneringer og det olympiske mesterskab. I 2018, efter en række fiaskoer, besluttede pigen at afslutte sin sportskarriere og fokusere på sit personlige liv.

Kunstskøjter Yulia Lipnitskaya: biografi, privatliv, sportskarriere
Kunstskøjter Yulia Lipnitskaya: biografi, privatliv, sportskarriere

Biografi

Yulia Lipnitskaya blev født i 1998 i Jekaterinburg. Hun blev opdraget af sin mor Daniela, som gav sin fire-årige datter til Lokomotiv Sports School. Berømte atleter Marina Voitsekhovskaya og Elena Levkovets, der blev rigtige afguder for hende, begyndte at træne den lille skater. Store forhåbninger blev knyttet til Julia, i forbindelse med hvilken min mor besluttede at flytte til Moskva.

I hovedstaden gik Julia ind på sportsskolen nr. 37, hvor hun begyndte sine studier under vejledning af den berømte Eteri Tutberidze og Igor Pashkevich. Lipnitskaya besidder naturlig fleksibilitet og strækning og mestrer hurtigt de mest komplekse elementer, som selv voksne fagfolk ikke altid er i stand til at mestre. I 2009 begyndte den unge kunstløber at udføre i det russiske mesterskab og blev en af de bedste. Et år senere, med næsten identiske resultater, tog atleten fjerdepladsen.

I 2011 vandt Yulia Lipnitskaya Grand Prix i Polen og har siden da udelukkende vundet priser. Hun vandt europamesterskabet og verdensmesterskabet i Italien og Canada, hvorefter hun begyndte intensive forberedelser til Sochi Vinter-OL, planlagt til 2014. Hun vandt igen guld ved det europæiske mesterskab, der blev afholdt på tærsklen til De Olympiske Lege. Alle var sikre på, at en allerede erfaren skater ikke ville svigte landet ved at spille for det i den kommende turnering.

Lipnitskaya retfærdiggjorde håbet på hende. Hun viste sig glimrende i holdbegivenheden i kunstskøjteløb i Sotji og bragte holdet faktisk det maksimalt mulige antal point for en absolut sejr. Efter at have modtaget en guldmedalje blev Julia den yngste skater og kun en olympisk mester i Rusland. I singler ved OL blev hun overskygget af en anden voksende russisk atlet Adelina Sotnikova, og Lipnitskaya blev kun femte.

På trods af den overvældende succes i 2014 tilbragte Yulia Lipnitskaya ikke de følgende sæsoner med succes. Hun kunne ofte ikke klare sin egen angst ved at lave irriterende fejl og fald. I 2016 blev pigens langvarige rygskade forværret, og anoreksi, der udviklede sig på baggrund af udmattende træning, fik også sig til at føle sig. Julia begyndte langvarig behandling, og i 2017 forbedrede hendes helbred sig markant. Og alligevel meddelte mesterens mor pressen om sin datters beslutning om endelig at afslutte sin sportskarriere.

Personlige liv

I 2018 fejrede Yulia Lipnitskaya sit 20-års jubilæum med sin mor i sin egen lejlighed i Moskva. Denne gave til atleten blev lavet af en af de russiske fonde, der sponsorerer unge og lovende atleter. Hun fortsætter med at føre en aktiv livsstil og lejlighedsvis skøjter, men taler ikke om en mulig tilbagevenden til den store sport.

Som det blev kendt for pressen, for en tid siden dukkede en ung mand op i Yulias personlige liv. Det var atleten Moris Kvitelashvili. For nylig er de ofte blevet set sammen. Derudover opretholder pigen et aktivt venskab med mange fremtrædende kolleger inden for sport, herunder Evgeni Plushenko og Tatyana Navka. Disse hævder til gengæld, at Lipnitskajas tilbagevenden til sport er meget sandsynligt, da beslutningen om at forlade kunne være forårsaget under indflydelse af ungdommelig maksimalisme og generel benægtelse.

Anbefalede: