Fodboldspiller Andriy Shevchenko: Biografi, Privatliv, Sportskarriere

Indholdsfortegnelse:

Fodboldspiller Andriy Shevchenko: Biografi, Privatliv, Sportskarriere
Fodboldspiller Andriy Shevchenko: Biografi, Privatliv, Sportskarriere

Video: Fodboldspiller Andriy Shevchenko: Biografi, Privatliv, Sportskarriere

Video: Fodboldspiller Andriy Shevchenko: Biografi, Privatliv, Sportskarriere
Video: Лучший футболист Европы - Документальный проект - Интер 2024, April
Anonim

Andriy Shevchenko er en berømt fodboldspiller fra Ukraine, der blev berømt langt ud over grænserne for sit hjemland. Hvilke klubber spillede han i? Hans korte livsbiografi.

Fodboldspiller Andriy Shevchenko: biografi, privatliv, sportskarriere
Fodboldspiller Andriy Shevchenko: biografi, privatliv, sportskarriere

Andriy Shevchenko var den første fodboldspiller fra det post-sovjetiske rum, der modtog UEFA Golden Ball-2004 som den bedste fodboldspiller i Europa i året. Han havde en fremragende fodboldkarriere, og nu har han fundet sig selv som træner.

Andriy Shevchenkos barndom og ungdomsår

Shevchenko blev født den 29. september 1976 i en landsby nær Kiev ved navn Dvorkovshchina. Det var der, han først så en fodbold. Mor arbejdede som børnehagelærer, og far var militærmand. På tidspunktet for hans søns fødsel var hans far i tjeneste i Tyskland. Efter hans ankomst flyttede familien til Kiev for permanent ophold. Far ville altid se Andrei i militæret. Men barnet havde sit foretrukne tidsfordriv. Shevchenko blev straks forelsket i en fodbold og forsvandt i timevis på banen.

Efter at have gået i skole tilmeldte Andrei sig til sektionen. Skoleteamet deltog ofte i regionale turneringer. På en af disse unge talentspejdere bemærkede Dynamo Kiev. Sådan begyndte han i en alder af 9 at studere i en stor klub.

Shevchenkos fodboldkarriere

I 1992 blev Andrei en Dynamo-2-spiller. Men hans bombningssucces kunne ikke ignoreres. Og efter en sæson blev Shevchenko overført til grundlaget for klubben. I det første år af sine forestillinger på højeste niveau spiller Andrey 23 kampe for Dynamo og scorer 3 mål. Yderligere forbedres hans statistik kun. Og efter et par år er Shevchenko ikke kun leder af klubben, men også den vigtigste angriber for det ukrainske landshold.

I "Dynamo" bliver spilleren landets mester og vinder af cupen flere gange. Men Andrei modtager universel anerkendelse for sin deltagelse i Champions League. I sæsonerne 1999 og 2000 blev Dynamo Kiev en reel trussel mod myndighederne og slog igen Real, Barcelona og andre giganter. Dette er Shevchenkos store fortjeneste. Og på Camp Nou scorer han generelt et hattrick. Efter en sådan tale modtog han et tilbud fra det italienske Milano. Dette har været hans elskede drøm siden barndommen.

I Milano begyndte Shevchenko straks at vise sig. I sin første sæson får han titlen som mestscoreren i mesterskabet og scorer 24 mål. I årenes løb med Milan har Andrei vundet mange personlige priser og klubpriser. Især blev han vinder af det italienske mesterskab og Champions League. Hans utrolige præstation blev belønnet med titlen som den bedste spiller i Europa i 2004. Som et resultat scorede han 127 mål for Milan.

I 2006 besluttede Shevchenko at flytte til England. Han flyttede til Chelsea. I den nye klub lykkedes det ham ikke at blive en spiller i det første hold. Efter at have tilbragt to sæsoner i Chelsea vendte Shevchenko først tilbage til Milan og flyttede derefter til sin hjemmeklub Dynamo i Kiev. I 2012 annoncerede den store fodboldspiller slutningen af sin fodboldkarriere.

I det ukrainske landshold spillede Shevchenko over 100 kampe og scorede 48 mål, hvilket er rekord for dette hold. Han opnåede sin største succes med landsholdet ved verdensmesterskabet i 2006 i Tyskland, da han nåede kvartfinalen i turneringen.

Men denne forbindelse mellem Shevchenko og fodbold sluttede ikke der. Han modtog en coachlicens og ledede i 2016 det ukrainske landshold, som han træner den dag i dag.

Shevchenkos personlige liv

Andrey lykkedes i sit personlige liv. Han har været gift med den smukke pige Kirsten Pazik i over 15 år. Hun er en amerikansk model og to år yngre end en fodboldspiller. Deres familie havde fire sønner. Andrey kan med sikkerhed kaldes en lykkelig far.

Anbefalede: