Luis Ronaldo, Fodboldspiller: Biografi, Sportskarriere

Indholdsfortegnelse:

Luis Ronaldo, Fodboldspiller: Biografi, Sportskarriere
Luis Ronaldo, Fodboldspiller: Biografi, Sportskarriere

Video: Luis Ronaldo, Fodboldspiller: Biografi, Sportskarriere

Video: Luis Ronaldo, Fodboldspiller: Biografi, Sportskarriere
Video: История "НАСТОЯЩЕГО" Роналдо | GOALNET 2024, April
Anonim

Luis Nazario De Lima eller simpelthen Ronaldo er en berømt brasiliansk fodboldspiller, der spillede i angreb fra forskellige klubber og det brasilianske landshold. Hvad er interessant ved hans biografi og vigtigste sportslige præstationer?

Luis Ronaldo, fodboldspiller: biografi, sportskarriere
Luis Ronaldo, fodboldspiller: biografi, sportskarriere

Luis Ronaldo indtager en vigtig plads i moderne fodboldhistorie. Han spillede ved århundredskiftet for mange europæiske klubber og opnåede visse sejre med dem. Han blev også verdensmester i 2002 sammen med det brasilianske landshold.

Barndom og ungdomsår af Ronaldo

Som mange brasilianske fodboldspillere blev Ronaldo født i et fattigt område i Rio de Janeiro den 22. september 1976. Fra barndommen blev han forelsket i en fodbold og forsvandt hele dagen med sine venner på fodboldbaner. Moderen til den fremtidige fodboldspiller understøttede ikke sine hobbyer til sport, men hans far tværtimod skubbede ham til dette. Kun takket være min far endte jeg med en sådan vidunderlig fodboldspiller.

Først gik Ronaldo til futsalsektionen. Sandsynligvis hjalp mini-fodbold ham med at udvikle god koordinering og teknik. Men over tid flyttede Louis stadig til det store felt.

Ronaldo underskrev sin første kontrakt i en alder af 17 og blev bogstaveligt talt straks en megastjer i brasiliansk fodbold.

Ronaldos sportskarriere

Cruzeiro blev angriberenes første hold. I løbet af den første sæson scorede han 20 mål og førte mesterskabscorernes løb. Sådanne præstationer kunne ikke ignoreres. Og de bedste klubber fra hele verden begyndte at jagte ham. I alt spillede Luis 50 kampe for Cruzeiro og scorede 45 mål.

I 1994 flyttede Ronaldo for $ 5 millioner til den hollandske PSV. I løbet af den første sæson i Holland scorede brasilianeren 30 gange og blev den bedste snigskytte i mesterskabet. Han startede også den næste sæson fænomenalt og scorede 19 mål i 20 kampe. Men en frygtelig knæskade fulgte, og Ronaldo blev elimineret inden årets udgang.

Men på trods af skaden købes han af spanske Barcelona, som betalte PSV 20 millioner dollars. I Spanien fortsatte han med at score et stort antal mål. I den første sæson hamrede Luis 34 mål i modstanderens mål og blev topscorer. Han hjalp også Barça med at vinde Cup Winners 'Cup i 1996.

Ronaldo skifter derefter til Inter Italian og bliver verdens bedste fodboldspiller for første gang. Han tildeles UEFA Golden Ball i slutningen af 1997. Desuden betalte Inter Barcelona 25 millioner dollars. For denne klub tilbragte han fem sæsoner, men spillede virkelig kun i den første. Derefter hjalp Ronaldo klubben med at vinde UEFA Cup, og i de resterende fire år beskæftigede han sig primært med behandlingen af sit skadede knæ. Hele fodboldverdenen ønskede Louis en hurtig bedring, men miraklet skete først i 2002.

Efter en vellykket præstation ved verdensmesterskabet i 2002 flyttede Ronaldo til spanske Real. Det hele startede godt i starten. Han blev mester i Spanien for første gang og scorede mange mål. Men gradvist begyndte hans personlige statistik at blive forværret, og Real blev konstant efterladt uden trofæer.

I 2007 flyttede Ronaldo til det italienske Milan, men han spillede ikke for denne klub. Han blev konstant plaget af skader. I slutningen af 2008 var Luis allerede begyndt at tænke på at afslutte sin karriere, men et tilbud kom fra hans hjemland fra Corinthians klubben. Luis spillede for holdet i to sæsoner og scorede 35 mål. Dette hjalp ham med at vinde den brasilianske cup og São Paulo State Championship.

I 2011 blev der afholdt en særlig pressekonference, hvor Ronaldo annoncerede afslutningen på sin fodboldkarriere.

For det brasilianske landshold spillede Ronaldo mange kampe og blev to gange verdensmester. Sandt nok, for første gang i 1994 var han kun med i ansøgningen og dukkede aldrig op på banen.

Livet efter fodbold

Efter at have afsluttet sin karriere blev Ronaldo en international fodboldambassadør og deltager hvert år i store fodboldturneringer.

I sit personlige liv har han også fuldstændig mangfoldighed. For hele tiden havde Ronaldo affærer med forskellige skuespillerinder og modeller, der fødte mange børn. Men Louis blev kun officielt gift to gange. Først var det den brasilianske fodboldspiller Milena Dominguez og derefter modellen Maria Antoni. Fra disse piger havde han tre børn.

Anbefalede: