Alexander Gusev, Hockeyspiller: Biografi, Sportskarriere, Præstationer

Indholdsfortegnelse:

Alexander Gusev, Hockeyspiller: Biografi, Sportskarriere, Præstationer
Alexander Gusev, Hockeyspiller: Biografi, Sportskarriere, Præstationer

Video: Alexander Gusev, Hockeyspiller: Biografi, Sportskarriere, Præstationer

Video: Alexander Gusev, Hockeyspiller: Biografi, Sportskarriere, Præstationer
Video: Биатлон-2021. Гараничев не прошёл квалификацию на Кубке IBU, подиум Шевченко, интервью Брагина 2024, April
Anonim

Alexander Gusev er en berømt sovjetisk hockeyspiller, der spillede som forsvarer og tilbragte næsten hele sin spillekarriere i en klub - CSKA. Hvad er interessant ved hans biografi og vigtigste sportslige præstationer?

Alexander Gusev, hockeyspiller: biografi, sportskarriere, præstationer
Alexander Gusev, hockeyspiller: biografi, sportskarriere, præstationer

Alexander Gusev er en hockeyspiller, der gentagne gange har deltaget i de olympiske lege og verdensmesterskaber i hockey og blev vinder af disse turneringer. Han deltog også i den historiske konfrontation af Super Series-72 af sovjetiske hockeyspillere med canadiske professionelle.

Barndom og ungdomsår af Alexander Gusev

Den fremtidige berømte hockeyspiller blev født i 1947 i Moskva. Hans far spillede et af instrumenterne i Alexandrov Song and Dance Ensemble. Det var han, der var den første til at give skøjter til sin lille søn. Alexander modtog en sådan gave til sin fødselsdag i en alder af fire. Fra det øjeblik blev han forelsket i hockey hele livet.

Først var hans bedsteforældre engageret i hans opdragelse, der tog drengen til klasser i sportssektionen. I en alder af ti gik Alexander Gusev til at tilmelde sig CSKA-hockeyskolen, men kunne ikke bestå screeningen. Så kom hans mor ham til hjælp. Hun arbejdede som revisor i CSKA og kendte alle trænerne synligt. Derfor arrangerede jeg let min søn på en hærskole.

Så flyttede Alexander fra en hockeyskole til en anden. I sin karriere havde han lektioner i Wings of the Soviet, Spartak, Dynamo, men han afsluttede sin hockeyuddannelse, angriberenes fremtidige storm, det var i hæren.

Sportskarriere og præstationer hos en hockeyspiller

Alexander Gusev begyndte sin karriere i store sportsgrene med forretningsrejser til små hold. I det øjeblik mødte han Valery Kharlamov. De spillede sammen en sæson i Chebarkul Star. Og så vendte de tilbage til basen af CSKA. Fra det øjeblik begyndte hans fantastiske hockeykarriere.

Alexander Gusev spillede i et par forsvarere sammen med Valery Vasiliev. De var det defensive led mellem en af de bedste femmere i sovjetisk hockeys historie og angriberne Kharlamov, Petrov og Mikhailov. Det var i denne sammensætning, at spillerne spillede i USSR-landsholdet.

I løbet af sin karriere blev Alexander Gusev gentagne gange mester i Sovjetunionen som en del af CSKA samt vinder af OL i 1976 og verdensmester i 1973 og 1974.

Også Alexander Gusev, som en del af de berømte fem, deltog i Super Series-72. Det var han, der hårdt mødte canadiernes tekniske angribere og altid gjorde det med succes. Især takket være hans handlinger opnåede de sovjetiske hockeyspillere rungende succes i disse kampe.

Efter at Viktor Tikhonov kom til træningsbroen, begyndte Alexander Gusev at komme mindre og mindre på stedet og i 1979 besluttede han at afslutte sin sportskarriere.

For sine succeser blev Alexander Gusev tildelt rang som major af Sovjetunionens væbnede styrker.

Alexander Gusev og forklaring nummer 17

Baseret på biografien om den store Valery Kharlamov blev filmen "Legende nr. 17" skudt. På dette billede gik ikke den sidste rolle til Alexander Gusevs karakter. Det var på baggrund af deres venskab, at denne film blev skudt. Desuden var Gusev altid stolt af sit venskab med Valery Kharlamov og forrådte ham aldrig.

Anbefalede: