Hvorfor Muskler Hærder

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Muskler Hærder
Hvorfor Muskler Hærder

Video: Hvorfor Muskler Hærder

Video: Hvorfor Muskler Hærder
Video: Hvorfor gavner det at træne muskler man har ondt i? 2024, April
Anonim

Mange atleter, der er alt for afhængige af styrketræning, og som slet ikke er interesserede i fleksibilitet, har tætte og hårde muskler. Mange forskningsundersøgelser viser, at atleter med strammere muskler har højere styrkeegenskaber og større risiko for skade end dem med mere elastiske muskler.

Hvorfor muskler hærder
Hvorfor muskler hærder

Instruktioner

Trin 1

Alle muskler består af de kontraktile proteiner actin og myosin. Jo flere af disse fibre, jo større er musklerne. Fibrene er bundet til hinanden af et andet protein, kollagen. Hver muskel er fastgjort til knoglerne fra begge ender af sener. Kollagenet i senerne transmitterer de kræfter, der genereres af de kontraktile fibre. Da kollagen er hårdere end myosin og actin, bestemmer dets mængde graden af muskeltæthed i sin afslappede tilstand. Når musklerne er anstrengt, bliver myosin og actin lige så hårdt som kollagen. Derfor varmes det først op, når man arbejder på muskelfleksibilitet, så den største strækningskraft falder på muskelfibrene og ikke på de forbindende.

Trin 2

Ifølge resultaterne af undersøgelser udført med deltagelse af erfarne atleter og utrænede mennesker producerede de med tætte muskler mere isometrisk og koncentreret indsats. Derfor påvirker muskeltætheden direkte styrkepræstationen. I elastiske muskler er kraftoverførslen længere, derfor er dens arbejde mindre effektivt. Det er også blevet bemærket i lang tid, at muskler bliver slaver under modstandstræning. De steroider, de tager, har samme virkning. På den ene side tages tabet af elasticitet af hensyn til indikatorer med højere styrke som en rimelig foranstaltning. På den anden side kommer det til det punkt, at mange styrkeatleter ikke kan nå baglommen på deres bukser med hånden.

Trin 3

Som bemærket er en af bivirkningerne af hårde muskler en øget risiko for skade i form af brudte ledbånd. Den nøjagtige årsag til dette er ikke blevet fastslået, men de fleste forskere er tilbøjelige til at antage, at det fleksible muskel-ligamentøse system absorberer bedre. Derfor er regelmæssig muskelstrækning ikke kun en bekvemmelighed i form af et bredere bevægelsesområde, men også en signifikant lavere risiko for skade.

Trin 4

I styrkesport som vægtløftning eller kraftløftning ofres fleksibilitet for at vinde en konkurrencedygtig pris. Desuden bruger de en række T-shirts, shorts, bælter og pandebånd for at gøre sig mere "stive". Og risikoen for kvæstelser ved løft af ekstreme vægte er stadig meget høj. I bodybuilding er det meningsløst at ofre fleksibilitet for ekstra pund. Målet med bodybuilderen er at udsætte musklerne for så meget stress som muligt. Og dette kan gøres uden tunge byrder.

Trin 5

Hvad mere er, mange forskere bekræfter, at mere elastiske muskler tillader en atlet at komme sig bedre mellem træningen. Og dette er lige så vigtigt i bodybuilding som motion. Aktiv restitution ved at udføre strækøvelser fremskynder muskelgendannelse betydeligt. Desuden anbefales det at udføre sådanne øvelser enten umiddelbart efter træning eller den næste dag efter det.

Trin 6

I sportsgrene, der kræver eksplosiv kraft, såsom spring eller sprint, skifter muskelhårdhed fra en hjælper til en modstander. Faktum er, at mere elastiske muskler, når de strækkes, kan gemme mere energi, som frigøres under sammentrækning. Derudover får pludselig strækning (for eksempel huk inden hoppet) muskelfibre til at reagere med en skarp sammentrækning - dette kaldes den myotatiske refleks.

Anbefalede: