Hvorfor Muskler Gør Ondt Efter Træning

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Muskler Gør Ondt Efter Træning
Hvorfor Muskler Gør Ondt Efter Træning

Video: Hvorfor Muskler Gør Ondt Efter Træning

Video: Hvorfor Muskler Gør Ondt Efter Træning
Video: Hvorfor gavner det at træne muskler man har ondt i? 2023, December
Anonim

Muskelsmerter efter træning er ikke kun for begyndere. De professionelle har også muskelsår, fordi de med jævne mellemrum øger belastningen på dem. Ikke alle ved om årsagerne til muskelsmerter og mekanismerne for dens forekomst.

Hvorfor muskler gør ondt efter træning
Hvorfor muskler gør ondt efter træning

Konstruktive muskelsmerter efter træning

Mange mennesker betragter muskelsmerter efter træning som et godt tegn, der svarer til graden af smerteintensitet med graden af effektivitet af træningen. Imidlertid er smerter efter træning variabel. Det er meget vigtigt at skelne konstruktivt fra destruktivt.

Smerter efter træning kaldes forsinkende smerter. Det manifesterer sig den næste dag efter klassen og aftager inden for få dage. Årsagen til dets forekomst er en atypisk belastning på muskelvævet, hvilket resulterer i at mikrotraumas opstår i det.

Sådanne små pauser provokerer kroppen til at starte aktive genopretningsprocesser. Proteinsyntese forekommer, og de tilsvarende hormoner frigives, hvilket resulterer i, at muskelvækst begynder. Muskelvækst er det mål, som praktikanterne forfølger.

For begyndere vil den forsinkede smerte være meget intens i starten, så vil en vis tilpasning forekomme. For professionelle er forsinket muskelsmerter mindre, når man følger et standard træningsprogram. Kun en radikal ændring i træningsprogrammet kan forbedre det.

Når muskelsmerter indikerer analfabeter

På baggrund af smerter efter træning bemærker du muligvis ikke rigtigt traume. Skarpe bankende smerter, knusing og klik er dårlige signaler. Hvis en hævelse eller hæmatom udvikler sig, kan dette indikere en alvorlig skade.

Alvorlige skader opstår som følge af forkert træningsteknik, manglende opvarmning inden den sværeste del af træningen. For at undgå dette skal du først konsultere en professionel træner.

Træneren hjælper dig med at oprette et individuelt program, vælg de tilladte vægte. Han vil kontrollere din teknik og foretage de nødvendige korrektioner. Han vil også lære dig, hvordan du kompetent kan varme musklerne op inden hoveddelen af træningen.

Mange mennesker oplever vedvarende smerter efter træning, i hvilket tilfælde du bør overveje dit træningsregime. Det er værd at vide, at restitutionstiden er forskellig for forskellige muskelgrupper.

Mavemusklerne gendannes hurtigst; de kan indlæses mindst hver dag. Resten af musklerne er ikke så uhøjtidelige. Genopretning af musklerne i skuldre, ryg, arme, hofter, balder kræver mindst tre dage.

Hvis træningen ikke spredes i tide, vil den praktiserende læge modtage uophørligt traume. Sådanne tilstande kan ikke have en positiv effekt på muskelvækst. Den bedste løsning er at træne hver muskelgruppe isoleret en gang hver 4-5 dag.

Anbefalede: