Hvorfor Knæene Gør Ondt Under Squats

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Knæene Gør Ondt Under Squats
Hvorfor Knæene Gør Ondt Under Squats

Video: Hvorfor Knæene Gør Ondt Under Squats

Video: Hvorfor Knæene Gør Ondt Under Squats
Video: Ondt i knæet - behandl dig selv 2023, December
Anonim

Knæleddet er en af de mest sårbare dele af benet. Den forbinder to lange knogler, der bærer belastningen af hele kroppen. Under pludselige bevægelser eller overdreven anstrengelse under squats kan en person opleve smerter i knæene. Der kan være flere grunde til dette, og de er ikke altid forbundet med sport.

Hvorfor knæene gør ondt under squats
Hvorfor knæene gør ondt under squats

Årsager til knæsmerter under squats

Den mest almindelige årsag til knæsmerter ved huk er forkert træning. Forkert placerede fødder, for skarpe bevægelser eller for dybe squats kan forårsage ubehagelige og endda smertefulde fornemmelser under træningen.

En anden årsag til smerte kan være en forkert valgt belastning. Desuden kan dette ske ikke kun under squats med vægte, men også simpelthen ved overdreven indsats og træning i slid. Derfor er det vigtigt at være i stand til at måle dit niveau af fysisk kondition og belastning, og endnu bedre - at begynde at spille sport efter at have konsulteret en erfaren træner, der vælger et individuelt træningsprogram til dig.

Smerter i knæleddet opstår ofte på grund af manglende strækning og opvarmning, hvor musklerne bare forberedes til efterfølgende belastninger. Hvis du ikke varmer dem op før intense squats, kan du let få strækninger og endda tårer i muskelvæv.

Knæsmerter under huk kan også være uden relation til træning. Måske får den sig til at føle sig en gang modtaget og allerede glemt traume, forringelse af tilstanden af brusklag eller en inflammatorisk proces inde i knæleddet.

Konstant smerte, forværret af huk, kan også indikere udviklingen af Osgust-Schlatter sygdom - osteochondropati i tibia. Denne sygdom er især modtagelig for teenagere og professionelle atleter, der skal squat ofte.

Derudover kan knæsmerter under squats signalere mangel på visse vitaminer og næringsstoffer i kroppen eller saltaflejring i knæleddet. Hos piger kan sådanne fornemmelser manifestere en vane med konstant at gå i høje hæle.

Hvad skal man gøre for knæsmerter under huk

Ubehagelige fornemmelser i knæene under squats, og endnu mere smertefulde, bør være et signal om, at det er tid til at stoppe træningen. Skarp og svær smerte kan indikere brud eller forstuvning af ledbåndene, så i dette tilfælde skal du straks påføre koldt på det skadede knæ og besøge en læge. Det er værd at kontakte en specialist, selvom smerten ikke er engangs, men konstant. En røntgenstråle er nyttig i dette tilfælde.

Det er også vigtigt at genoverveje dit træningssystem og muligvis reducere stress på dine knæled. Det er også nødvendigt at overvåge den korrekte placering af benene - knæ og tæer under knebøjninger skal rettes strengt fremad, og vinklen mellem knæene og bagsiden af benene skal ikke være skarp.

Anbefalede: