Hvorfor Kalve Gør Ondt

Hvorfor Kalve Gør Ondt
Hvorfor Kalve Gør Ondt

Video: Hvorfor Kalve Gør Ondt

Video: Gustavs første kalv Bette Knud ligger i fryseren - Pernille skal klippes | Knejter u0026 Kødkvæg S1E3 2022, December
Anonim

Benene bærer belastningen af ​​hele kroppen. Kalvemuskelen fungerer, når en person går, og når de står ét sted. Bensmerter er almindelige. Hos unge og gamle mennesker opstår lægsmerter af forskellige årsager.

Hvorfor kalve gør ondt
Hvorfor kalve gør ondt

Alle kender den smertefulde smerte i musklerne efter intens fysisk aktivitet. Selv en kort skiløb i en utrænet person kan forårsage ubehag i benene. Og sagen er, at når du bevæger dig i musklerne, nedbrydes energiforbindelser, og mælkesyre dannes. Med øget energiforbrug: intensiv træning, hårdt fysisk arbejde, usædvanlig kropsbelastning, niveauet af dets indhold i musklerne stiger. Denne midlertidige ophobning af mælkesyre forårsager smerte. Det er nødvendigt at udelukke urimelige belastninger, lindre tilstanden ved hjælp af varme fodbade og massage, og om et par dage vil alt gå.

Smerter i benkalvene kan forekomme uventet, og dette indikerer en funktionsfejl i kroppen. De kan være forårsaget af forskellige sygdomme: neurologiske, vaskulære, infektiøse. Hvis der ved langvarig stående eller siddende er der en tyngde, smerte eller stikkende smerte i kalvene, kan dette skyldes vaskulær sygdom. Når normal blodcirkulation ikke forekommer, forstyrres blodudstrømningen, og dens stagnation dannes. Som et resultat øges trykket på karvæggene, og der opstår smerter. Ved konstant arbejde forbundet med at blive i en stilling dannes kronisk venøs insufficiens.

Alvorlig smerte i legbenene forekommer også med muskelbetændelse - myositis. Fra langvarig anstrengelse er de overbelastede og betændte. Kalve bliver ujævnt tætte og smertefulde, selv når de presses. Under bevægelse intensiveres den smertefulde smerte, og huden i de betændte områder bliver rød. Langvarig fysisk anstrengelse af benene fremkalder kramper. Kalvemuskelen bliver stiv, den er trang af skarp smerte. En ændring i kropsposition hjælper med at stoppe med at lide af ufrivillig muskelsammentrækning. Lig hurtigt på ryggen og gnid dit ben kraftigt - dette vil slappe af musklerne og lindre dig for ubehagelige smerter.

Rygsygdomme kan også forårsage smerter i kalvene. Med ændringer i de intervertebrale skiver i lændehvirvelsøjlen komprimeres spinalnerveroden. Enhver bevægelse lægger pres på roden og forårsager irritation. I dette tilfælde gives smerten til underekstremiteterne.

Ved langvarigt ubehag i kalvene skal du konsultere en læge. Disse problemer håndteres af læger i snævre retninger: en neurolog, en flebolog, en traumatolog. Først og fremmest vil de gennemføre en undersøgelse og fastslå årsagen til lidelserne, og derefter begynder specialister behandlingen.

Populær af emne.