Er Det Okay At Drikke Vand Under Træning

Indholdsfortegnelse:

Er Det Okay At Drikke Vand Under Træning
Er Det Okay At Drikke Vand Under Træning

Video: Er Det Okay At Drikke Vand Under Træning

Video: Er Det Okay At Drikke Vand Under Træning
Video: How does a dog drink? - Slow Mo Time 2024, Kan
Anonim

De fleste sportsfolk er enige om, at drikkevand under træning er afgørende. Der er dog forskellige synspunkter med hensyn til den sikre mængde vand.

Er det okay at drikke vand under træning
Er det okay at drikke vand under træning

Hvorfor er det vigtigt at være hydreret under træning

Der er en naiv misforståelse blandt begyndere og ikke-professionelle, at drikke under træning forhindrer vægttab. Faktisk er illusionen om betydeligt vægttab forbundet med fordampning af vand fra kroppen.

Drikkevand anbefales stærkt til enhver fysisk aktivitet, ikke kun når man dyrker sport. Vores krop er 80% vand, så det er især vigtigt at opretholde balance mellem vand og salt. Dehydrering af kroppen og forhold tæt på den er fyldt med en alvorlig trussel.

Selv en kortvarig vandmangel vil helt sikkert påvirke atletens trivsel og dermed træningens effektivitet. Hvis du ikke drikker vand under en længere træning, bliver dit blod tykkere. I dette tilfælde vil ilt spredes dårligere i kroppen.

Fordampning af en kritisk mængde vand fører til overophedning af kroppen, hvilket øger belastningen på det kardiovaskulære system og kan endda føre til bevidsthedstab. På grund af mangel på vand er kroppen således stresset og hurtigt overarbejdet.

For at undgå denne tilstand skal du regelmæssigt drikke vand under træning. Det er dog værd at vælge et moderat drikke regime for ikke at skade kroppen.

Overskydende vand i kroppen er ikke mindre skadeligt for hjertet end mangel på det. Det fører til en stigning i blodvolumen, hvilket giver hjertet ekstra arbejde. Også overdreven forbrug af vand får nyrerne til at arbejde for intensivt og fremkalder udvaskning af salte fra kroppen.

Hvor meget og hvor ofte skal man drikke

Så det sidste spørgsmål forbliver. Hvor meget vand skal jeg drikke under træning for ikke at skade kroppen? Den bedste mulighed er at tage et par små slurke hvert 10-15 minut.

Nogle typer træning kræver mere vand, andre mindre. Nogle professionelle dansere siger, at det under dansen er nok bare med jævne mellemrum at skylle halsen med vand. I modsætning hertil har bodybuildere en tendens til at overforbruge vand under træning.

Du kan også genopfylde mængden af vand inden træning. I dette tilfælde er det værd at drikke 0,5-1 liter vand i en time. Under denne betingelse har kroppen ikke brug for yderligere drinks i lang tid under lektionen.

Et vigtigt punkt: under træning kan du ikke drikke meget koldt vand. At drikke koldt vand fører til en skarp indsnævring af blodkar, hvilket negativt påvirker det kardiovaskulære system. Det er bedre at tage vand ved stuetemperatur med dig, og om vinteren kan du endda tage varmt vand.

Anbefalede: