Er Det Sikkert At Drikke Under Træning

Indholdsfortegnelse:

Er Det Sikkert At Drikke Under Træning
Er Det Sikkert At Drikke Under Træning

Video: Er Det Sikkert At Drikke Under Træning

Video: Er Det Sikkert At Drikke Under Træning
Video: Hvad jeg drikker under træning! Større styrke og mere udholdenhed! 2024, April
Anonim

Tilstanden af kroppens vandbalance er meget vigtig under fysisk aktivitet, som en atlet modtager under intens træning i gymnastiksalen. På trods af at spørgsmålet om den optimale mængde væske, der forbruges under sport, stadig er åben den dag i dag, er fagfolk overbeviste om, at du stadig har brug for at drikke vand i gymnastiksalen.

Er det sikkert at drikke under træning
Er det sikkert at drikke under træning

Du behøver ikke have en særlig medicinsk baggrund for at forstå, hvor meget kroppen afgiver under intens træning. Men resultatet og den samlede effektivitet af hele træningscyklussen afhænger af vandbalancen. Alvorligt væsketab under træning i gymnastiksalen svarer noget til dehydrering, når den generelle metaboliske proces forstyrres i alle væv og organer i menneskekroppen. Med et skarpt væsketab, hvilket især er vigtigt i et overfyldt eller dårligt ventileret motionscenter, falder niveauet af muskelrespons, hvilket finder udtryk i et urimeligt angreb af træthed. Men ikke alt er så indlysende, som det kan synes ved første øjekast.

Drikkevand i bodybuilding træning

Hvis en atlet besøger gymnastiksalen med det formål at opbygge muskelmasse, er det ikke kun nyttigt, men også klart skadeligt at begrænse eller helt undgå vand. Med mangel på vand i kroppen forstyrres adgangen til proteinforbindelser til de områder af muskler, der er beskadiget af mikrobrud, hvilket ganske enkelt komplicerer væksten i selve muskelmassen. Derudover begynder blodet med intens svedtendens at blive tykkere, hvilket påvirker hjertemusklens arbejde negativt. Når alt kommer til alt, vil hjertet have brug for meget mere indsats for at skubbe det tykke blod gennem karene. Små kar nær hudoverfladen forbliver praktisk talt uden ernæring. Dette kan ses hos en person, der er udmattet af træning, hvis hud har en lys farvetone efter alvorlig overbelastning.

Mængden af vand, der forbruges under træningen, bør være tydeligt koordineret med træneren, fordi overskydende vand i kroppen også er skadeligt. Det er bedst at slukke tørsten i hallen med renset ikke-kulsyreholdigt vand, drikke små portioner i flere slurke og kun i øjeblikke med åbenlyst ubehag, når man mærker en tør hals.

Er det okay at drikke vand under konditionstræning?

Hvis der udføres konditionstræning med det formål at tabe sig, er drikkevand også kun værd at bruge små slurke. I de øjeblikke, hvor kroppen er særlig varm, er det bedst at afholde sig fra at drikke kolde væsker, da dette kan fremkalde forkølelse. Generelt skal vandet eller de særlige sportsdrikke, der bringes ind i hallen, have en temperatur tæt på lufttemperaturen i hallen. Det anbefales ikke at bruge limonader og kulsyreholdige væsker.

Det er ret let at kontrollere din krop for dehydrering under træning. Hvis vandbalancen forstyrres, kan der opstå en brændende fornemmelse i maven. Også under belastning kan kramper i den trænede muskelgruppe forstyrres. Også hvis der i klasser i hallen er hæshed i stemmen eller ubehag under en samtale, signalerer dette en klar overtrædelse af vand-saltbalancen i kroppen.

Anbefalede: