Hvad Er Polyathlon

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Polyathlon
Hvad Er Polyathlon

Video: Hvad Er Polyathlon

Video: Hvad er SAFe (Scaled Agile Framework)? 2022, December
Anonim

I den moderne verden er der kun en sport, der kan kaldes virkelig kompleks og al slags vejr. Den består trods alt af flere helt uafhængige arter. Det kan praktiseres lige frit om vinteren og sommeren, efteråret og foråret. Med hensyn til belastning er den tilgængelig for både unge atleter og gråhårede veteraner. Vinderen er den, der scorede flest point. Navnet på denne unikke disciplin er polyathlon.

Det vigtigste i polyathlon, som i den allround TRP, er massekarakter
Det vigtigste i polyathlon, som i den allround TRP, er massekarakter

Polyathlon er i samme alder som Rusland

Som en professionel sport blev polyathlon (fra de græske ord poly - meget og athlon - konkurrence) født ikke kun i det moderne Rusland, men næsten samtidig med landet - i 1992-1993. Samtidig fandt det første SNG-mesterskab sted i Syktyvkar og vinterens verdensomspændende mesterskab, som ikke var alt for anderledes i dens sammensætning af deltagere. Et år senere blev verdensmesterskabet i polyathlon om sommeren afholdt i Chernigov.

Grundlæggeren af ​​polyathlon i Rusland var Gennady Galaktionov, der i 1989 blev valgt som præsident for All-Union All-Around TRP Association, og i 1993 grundlagde han All-Russian Federation. Han er nu vicepræsident for International Association.

Arving til TRP's herlighed

Polyathlon er den direkte arving til TRP-komplekset ("Ready for Labor and Defense"), der eksisterede i Sovjetunionen i mere end 60 år. Når dette kompleks var det vigtigste system for fysisk uddannelse af mennesker i landet. Dens anden "forælder" kan betragtes som de populære børns "Starts of Hopes".

Samtidig bevarede han ikke kun sin oprindelige militæranvendte orientering, men bragte også elementer fra flere meget populære sportsdiscipliner på én gang. Disse er især forskellige typer atletik, skiløb, riffel- og pistolskydning, styrketurnning, svømning og cykling. Alderen på deltagerne i de forskellige grupper varierer fra 7 til 90 år.

Sommer og vinter

Der er to typer vinterpolyathlon - skiskydning og triatlon. De inkluderer nødvendigvis ski, der er også skydning fra en luft eller rifle med lille boring og kraftgymnastik (push-ups for kvinder, pull-ups for mænd).

Sommeren all-around indeholder fire typer - nordisk begivenhed, triatlon, firkant og femkamp. Alle består af obligatorisk sprint eller kører, granatkastning, svømning, kugleskydning og styrketurn. En anden type sommer polyathlon var den såkaldte rulleski, som begyndte at udvikle sig efter skiskydning.

Russiske polyathlon-stjerner

Den mest berømte russiske atlet, der valgte polyathlon som sport, er den første verdensmester nogensinde, mester i sport af den internationale klasse Nadezhda Popova fra Skt. Petersborg. Hun vandt sit guld ved vintermesterskabet i vinter i 1993 i Syktyvkar.

I vinterversionen opnåede den absolutte verdensmester i 2002 Nursilya Minigulova, verdensmestere Natalya Emelin, Valentina Ryabova, Yuri Kovalev, Alexander Murogin, Igor Sedelnikov og verdensmester blandt juniorerne Mikhail Sharapov også stor succes. Men en særlig plads i polyathlonhistorien indtages af verdensmesteren fra Tyumen Nina Dudochkina, der har sat verdensrekorden for push-ups fra platformen, ubesejret til i dag - 164 gange.

Det er nysgerrig, at en major af den interne tjeneste fra Tyumen, Nina Dudochkina, i 2013 for femte gang blev pristageren af ​​den all-russiske pris for foreningen for retshåndhævende agenturer og specialtjenester i landet.

Den "stellare" sammensætning af den russiske sommer polyathlon inkluderer fem gange verdensmester, Merited Master of Sports Natalya Bogoslovskaya samt internationale mestre inden for sport Natalya Blagova og Nina Kuznetsova.

Populær af emne.